Nordre Aker Budstikke

MDG avviser utvidelse av skisenteret på Grefsenkollen. Høyre mener byrådet løper fra egne løfter

Nicolai Øyen Langfeldt (H) frykter utviklingen av Grefsenkleiva og Trollvann står i fare for å bli forkastet, etter MDGs utspill. Foto: Kristin Tufte Haga / Christian Fredrik Borg

– Det er masse barn og unge, blant annet i Kjelsås Alpin, som har gledet seg til dette. Så kommer kontrabeskjeden. Jeg må si jeg er ekstremt overrasket, sier Nicolai Øyen Langfeldt (H) om at byrådspartner MDG kategorisk avviser en utvidelse av Oslo skisenter på Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 16:14

GREFSENKOLLEN: Daværende idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) ga for få år siden uttrykk for at en oppgradering av Oslo skisenter var rett rundt hjørnet.

– Oslo har et stort etterslep på idrettsanlegg. I tillegg til at vi bygger mange nye anlegg, er det viktig at vi utvikler de anleggene vi har sånn at de er mest mulig brukbare. Grefsenkleiva er en skibakke som brukes av mange, men hvor det er er stort ønske om oppgradering og bedre løsninger. Grefsenkleiva ligger i marka og det er ikke regulert i dag. Derfor har vi satt i gang en prosess med regulering, sa Hansen til Nordre Aker Budstikke i 2018, og la til at mange av dagens bakker eller deler av disse i både Trollvanns- og Grefsenkleiva har en uhensiktsmessig form.

Tidligere idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap). Foto: Oslo Arbeiderparti

Nå er signalene fra byrådspartner MDG noe helt annet.

I Dagsavisen uttaler MDGs fylkesleder Sigrid Heiberg at de på representantskapsmøtet har vedtatt at utbyggingen og utvidelsen av Grefsen- og Trollvannskleiva ikke blir realisert.


I tillegg at planforslaget må utformes slik at det ikke strider mot byrådsplattformens formulering «byrådet vil ikke åpne for utbygging eller utvidelse av idrettsanlegg i Marka, med unntak av Huken».

– For oss i MDG er markagrensen hellig, ifølge fylkesleder i Oslo MDG, Sigrid Heiberg til Dagsavisen.

Hun omtaler nåværende planer som å rasere skog tilsvarende seks fotballbaner med biologisk mangfold. Hun peker også på klimaendringene og mulighet for mer snøfattige vintre i Oslo.

Høyre svært kritisk

Det får bystyrerepresentant Nicolai Øyen Langfeldt fra Høyre til å reagere. Han stiller spørsmål om det er tatt en omkamp på saken i byrådet.

Nicolai Øyen Langfeldt (H). Foto: Christian Fredrik Borg


– Dette kan ikke tolkes som noe annet enn at byrådet har snudd, sier Langfeldt.

– Det er utrolig kjipt for oss som er glade i å stå på ski, og som ønsker et annet tilbud enn Tryvann, sier bystyrepolitikeren, som selv bor på Sagene.

Han viser til at Grefsenkleiva og Trollvann er lettere tilgjengelig og vil være førstevalget til de som bor på denne siden av byen, både i Nordre Aker og i Groruddalen.

– Det er masse barn og unge, blant annet i Kjelsås Alpin, som har gledet seg til dette. Så kommer kontrabeskjeden. Jeg må si jeg er ekstremt overrasket.

– Kritikerne mener planene i Grefsenkleiva blant annet går ut over naturmangfoldet i Grefsenåsen. Er det verdt å gå på kompromiss med det?


– Som i alle andre saker finnes det løsninger, og så her. Her må man sette seg ned og se på ulike forhold, og finne måter som ivaretar alle hensyn. Det byrådet gjør nå er å skape usikkerhet, der de politiske signalene burde være krystallklare: Vi ønsker en oppgradering av Grefsenkleiva, sier Langfeldt.

Han mener dette føyer seg inn i rekken av løftebrudd. Onsdag stemte byrådspartiene med MDG i front ned planene om nytt tennisanlegg, på den såkalte Bauta-tomta i Vestre Aker, slik Akerseposten har omtalt.

– Jeg har sett på Arbeiderpartiet som et seriøs idrettsparti, men det er synd de løper fra løftene sine. Her ser det ut som om Arbeiderpartiet har føyet seg, sier Langfeldt.

SV-byråden

Idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV). Foto: Oslo kommune / Sturlason

I dag er det Omar Samy Gamal (SV) som har overtatt stolen som byråd for idrett, kultur og frivillighet. Til Dagsavisen sier han blant annet at han skjønner MDGs engasjement, og er selv klar på å ikke gå ut over byrådsplattformen, som ikke tillater utbygging eller utvidelse av idrettsanlegg i marka.


Avgjørelsen skaper engasjement. I et innlegg i Nordre Aker Budstikke skriver leder i Oslo skikrets, Gudbrand Bakke:

– For meg er det […] snakk om endelig å få en reguleringsplan og en helt nødvendig oppgradering av dette skianlegget,- en sårt tiltrengt skiarena for barn, unge og andre i Oslo som er glad i ski og snø. Grefsenkleiva ligger der, men trenger sikkerhetsmessig nye heiser, nytt moderne snøproduksjonsanlegg, bedre tilrettelegging for brukerne osv. God/sikker snøproduksjon er kjempeviktig!

Les innlegget her:

Magne Lindholm fra Årvoll skriver på sin side:

– Bymiljøetaten fungerer i praksis som utredningskontor for utbyggeren Oslo Skisenter. Alle premissene for de konsekvensutredningene som er skrevet til nå, stammer fra Oslo Skisenter. Seriøse analyser av behovet for en utvidet alpinbakke, eller av klimautviklingen, er fraværende.

Les innlegget her:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...