ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Meldte om grus i løypa og skader på ski:

Det ble ikke gjort noe feil på Linderudkollen, understreker Bymiljøetaten

Veien opp og parkeringsplassen på Linderudkollen er brøytet etter retningslinjene, sier Bymiljøetaten. Bildet er tatt sist vinter, i januar 2021, og ikke i forbindelse med denne saken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Kjelsås Langrenn mente at en feil entreprenøren til Bymiljøetaten hadde gjort, medførte grus i skiløypa på Linderudkollen. Dette avviser Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2022 kl 14:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LINDERUDKOLLEN: 1. januar meldte Nordre Aker Budstikke at det torsdag eller fredag i forrige uke var saltet og strødd på veien opp til og på parkeringsplassen ved Linderudkollen langrennsanlegg.

– Dessverre har entreprenør som brøyter for Oslo kommune, saltet og strødd veien og parkeringsplassen inn til Linderudkollen. Dette er ikke i henhold til avtale, meldte Kjelsås Langrenn selv på Facebook.

Dette skal ha ført til at det kom grus i løypa, og dertil skader på ski, ifølge Kjelsås Langrenn. Det ble videre opplyst at det ble jobbet mot entreprenør og kommunen for å rette opp.

Bymiljøetatens presseavdeling mener at saken inneholder direkte feil, skriver de i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE

– Det foreligger ingen avtale eller bestilling om av veien inn eller parkeringsplassen ikke skal strøs. Det medfører ikke riktighet at entreprenøren, eller kommunen, har gjort feil i denne saken. Entreprenøren har utført vinterdriften prikkfritt i henhold til kontrakt og bestilling, sier veisjef Joakim Hjertum i en uttalelse.

Han fortsetter:

– Det er normal drift å strø parkeringsplasser med grus. Dette gjøres generelt på alle kommunale parkeringsplasser, også de som er i nærheten av skianlegg. Det har ikke blitt strødd grus i skiløypene, så eventuelle gruskorn som har funnet veien dit kommer fra skisko. Kjelsås Langrenn har fremsatt ønske om en restriktiv strøvirksomhet på parkeringsplassen, et ønske etaten må veie opp mot andre krav og ønsker til fremkommelighet og sikkerhet. En islagt vei og parkeringsplass som folk kolliderer på eller sklir og skader seg er heller ikke ønskelig. Vi tilstreber så langt det er mulig å ikke strø helt inntil kantene mot skiløypene og prøver så langt det er mulig å brøyte vekk løs snø når det er behov for dette. Parkeringsplassen er godt besøkt, så driften er tidvis utfordrende.

Nordre Aker Budstikke har fremlagt Bymiljøetatens uttalelse for Kjelsås Langrenn, og leder Tove Vidje kommenterer at idrettslaget har god dialog med Bymiljøetaten, senest tirsdag denne uka.

– Vi ble enige om at strøing av parkeringsplassen skulle unngås dersom det ikke er nødvendig på grunn av is og glatt underlag, fordi det medfører mye grus og skitt i løypene. Dersom det må strøs av nødvendighetshensyn, så vil de tilstrebe og ikke strø helt inntil kantene. Dette er vi godt fornøyd med, sier hun.

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE