Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De unge til de unge:

- Meld ifra om sprittaxiene!

UNGDOMSRÅDET: I kveld har ungdomsrådet hatt møte. Fra v. rundt bordet Tiago F. T. Gjesdal, Saga Ulriksdottir, Silje Arnesen Baerm, Eira Klepp, Hilja løvvik, Neil Kaushik, Hennie Enger, Gina Ruth, Amanda Hylland Spjeldnæs, og Maika Godal Dam. Foto: UNGDOMSRÅDET

- Vi vet at det selges sprit, røyk og hasj fra «taxiene». Vi oppfordrer på det sterkeste at ungdommene melder ifra om sprittaxiene, sier Neil Kaushik (15) på vegne av Nordre Aker bydels ungdomsråd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2015 kl 10:55

NORDRE AKER: Ungdomsrådet har lest Nordre Aker Budstikke og om sprittaxisaken, og hørt ryktene om at det kanskje også selges tyngre dop fra disse «taxiene» i Nordre Aker området.

Rådet tar informasjonen på alvor, og oppfordrer, som politiet, de unge til å melde ifra – eventuelt anonymt til politiet.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

- Veldig skremmende

- Vi vet at det selges sprit, røyk og hasj fra «taxiene», noe mange andre unge i bydelen også har god kjennskap til. Hva denne spriten inneholder, eller dopet inneholder, vet jo ingen. Vi oppfordrer på det sterkeste at ungdommene melder ifra om sprittaxiene, sier Neil Kaushik (15) på vegne av Nordre Aker bydels ungdomsråd.

Les også: Synes du det er en utfordring å være fjortis-forelder?

Han legger til:

- Det er veldig skremmende hvis det også selges tyngre dop fra sprittaxiene, sier Kaushik.

Han forteller at Ungdomsrådet aktivt prøver å opprettholde et godt ungdomsmiljø i bydelen.

Unge og rus

- Vi følger blant annet godt med på 8. trinns-opplegget Unge & Rus, og hvordan vi kan forbedre det slik at det treffer flere elever på skolen. Vi deltar også i mange møter med politiet og milijøterapauter som holder oss oppdatert på hvordan ungdom i bydelen har det, sier Kaushik.

Miljøterapeuter

- Vi ønsker å være med på å skape et trygt og godt miljø i bydelen og håper virkelig at ungdom gjør det rette og unngår dop og sprittaxier. Milijøterapauter i bydelen kan også kontaktes. De har åpne dører og snakker gjerne med ungdom som har spørsmål om dop eller andre ting. Bare å ta kontakt, oppfordrer Kaushik.

Ungdomsrådet vil også gjerne gjenta oppfordringen om å melde fra til politiet om noen har noen kjennskap til sprittaxiene. Dette kan også gjøres anonymt.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom

Les også: Byråden roser Nordre Aker ungdomsråd for å engasjere seg i saken

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...