Nordre Aker Budstikke

Laveste smittetall på fire uker i Norge:

Men i Nordre Aker er det ikke «student-gruppa» som smittes mest

I motsetning til Oslo totalt, er det de i aldersgruppen 10-19 som har flest nye smittede i Nordre Aker de siste to ukene. Foto: Berit Roald / NTB (illustrasjonsbilde)

Det siste døgnet er det registrert 282 nye koronasmittede i Norge. Man må tilbake til begynnelsen av måneden for å finne et like lavt tall. Her ser du også de lokale tallene – og Nordre Aker skiller seg fra Oslo-snittet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2020 kl 15:39

OSLO/NORDRE AKER: Det er registrert 79 smittede i Oslo siste døgn, 33 færre tilfeller enn dagen før. Det er også 62 færre enn gjennomsnittet den siste uken, som var på 141 smittede per dag.

Det er 82 mindre enn gjennomsnittet de siste to ukene, som var på 161 smittede per dag. Det er totalt 2.223 smittede i Oslo de siste to ukene, viser oppdaterte tall fra Oslo kommune.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 152 smittetilfeller.

Bydelene Grorud og Bjerke har det høyeste smittetrykket. I bydel Grorud er det registrert 204 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 736,3 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

I bydel Bjerke er det registrert 200 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 598,4 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.


Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket i Oslo med 60 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 118,1 per 100.000 innbyggere.

Fem dødsfall på en uke

Lørdag døde en koronasmittet pasient på Oslo universitetssykehus. Det er det femte koronarelaterte dødsfallet på en uke ved sykehuset.

Sykehuset opplyser på sine nettsider at de ikke vil gi ytterligere informasjon om den avdøde.

I løpet av en uke har Oslo universitetssykehus (OUS) hatt fem koronarelaterte dødsfall, og til sammen er 28 dødsfall relatert til koronapandemien.

Sykehuset opplyser at de mandag har 20 covid-19-pasienter. Åtte av pasientene får behandling med respirator.

Nordre Aker

Søndag 29. november ble det registrert 2 nye tilfeller i bydel Nordre Aker, og fredag og lørdag ble det registrert henholdsvis 11 og 5 nye tilfeller.

Det har de siste to ukene, siden 16. november, blitt registrert 125 smittetilfeller i bydel Sagene. Dette utgjør et smittetrykk på 173,4 per 100.000 innbyggere.

Her ser du utviklingen i bydelen de siste to ukene:

Daglige tilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene. (Oslo kommune)

Skiller seg ut

Mens det er aldersgruppen 20-29 år som er den med flest smittede i Oslo de siste 14 dagene, med 498 tilfeller, skiller Nordre Aker seg ut. Her er det de i alderen 10-19 år som står for desidert flest tilfeller, med 18. Fulgt av de litt eldre på 50-59, med 16 tilfeller.


20-29-åringene er gruppen med tredje flest tilfeller de siste to ukene, med 15. Det er litt flere menn (47) enn kvinner (44) som har blitt smittet i bydelen.

Smittetilfeller siste 14 dager i Nordre Aker, fordelt på aldersgrupper.

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Grorud - 736,3 - (204)
 • Bjerke - 598,4 - (200)
 • Stovner - 576,3 - (192)
 • Alna - 494 - (246)
 • Søndre Nordstrand - 447,1 - (175)
 • Gamle Oslo - 407,4 - (239)
 • Grünerløkka - 286,8 - (179)
 • Sagene - 277,2 - (125)
 • St. Hanshaugen - 262,3 - (106)
 • Østensjø - 230,3 - (117)
 • Frogner - 222,7 - (132)
 • Nordstrand - 194,4 - (102)
 • Nordre Aker - 174,8 - (93)
 • Ullern - 153,3 - (53)
 • Vestre Aker - 118,1 - (60)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 27.11.2020, kl. 15.30)

Nakstad: – Trolig over kneika

Flere faktorer påvirker smittetallene, blant annet hvor mange som lar seg teste. Det er også normalt med svingninger.

Men de siste dagene har man sett tydelige tegn på at smittekurven er i ferd med å flate ut, og kanskje også gå tilbake. Søndag sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK at den andre smittebølgen trolig er over kneika.


– Det ser nå ut som vi så vidt er over toppen på denne andre smittebølgen de fleste steder, og det går nedover i mange kommuner. Men det kan fort svinge opp igjen, så trygge er vi på ingen måte ennå, sier han til NRK.

Han sier at de nasjonale koronatiltakene har hjulpet og at de har medført at smittestigningen har flatet ut i hele landet.

R-tall rundt 1

I Folkehelseinstituttets (FHI) siste ukesrapport, som kom forrige onsdag, ble det såkalte R-tallet i landet beregnet til 1,0. Det betyr at smitten er på et flatt nivå og verken øker eller minker.

Tallet er beregnet for perioden fra 5. november og fram til ukesrapporten kom, og kan ha sunket siden den gang.

– Smittespredningen i Norge er stabilt høy, men med store lokale variasjoner. Den sterke økningen i antallet meldte tilfeller og sykehusinnleggelser ser ut til å avta. Dette kan være en begynnende effekt av de nye tiltakene fra slutten av oktober og begynnelsen av november. Situasjonen er imidlertid ustabil med fare for ny økning, skrev FHI i statusoppdateringen.

Anslag: 100.000 smittede

FHI anslår nå at rundt 100.000 nordmenn har hatt covid-19, men ikke alle har fått påvist smitten gjennom test.

I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 35.828 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra MSIS. Rundt 2,2 millioner er nå testet for koronaviruset i Norge.

123 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

Til sammen er 328 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. 63,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...