Nordre Aker Budstikke

Mener saltet ødelegger hekken

Helges hekk grenser ut mot Grefsenveien og sykkelfeltet. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

«Vi har fått mange kommentarer om hvorfor hekken her har blitt så brun.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2019 kl 08:31

GREFSEN: Helge bor i Glads vei, med hekk og gjerde ut mot Grefsenveien. Utenfor gjerdet går også sykkelfeltet. Helge tok kontakt med Nordre Aker Budstikke i vinter, han reagerte på at snø - med salt og skitt, ble måkt og kostet over i blant annet hagen hans. Spesielt var han bekymret for hvordan tujahekken skulle tåle salt.

– Sommeren har gått og saltskaden på hekken vår fra vinterens salting er fremtredende. Vi har fått mange kommentarerer om hvorfor hekken her har blitt så brun. Også fra de som har fått tilsvarende skader lenger nedover Grefsenveien, skriver Helge i en mail til lokalavisa denne måneden.

Nå nærmer det seg vinter igjen, og Glads vei-beboeren forteller at han har vært i kontakt med kommunen om saken, og at han skal ha fått tilbakemelding om at dette er noe kommunen har lov til å gjøre.

Helge lurer på om det er mulig at Bymiljøetaten kan påvirke entreprenørene til å ta mer hensyn, med kosting og måking inn i hagene.

– Med en så stor og trafikkert gate som Grefsenveien er, må vi få lov til å ha en levende hekk som buffer mot støy og støv, skriver han også.

Det prioriterte veinettet

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Bymiljøetaten om saken. Joakim Hjertum, seksjonssjef vei og gate i Bymiljøetaten, kommenterer følgende:

– Det er dessverre mange steder reduserte muligheter til å lagre snø i veibane og på veiareal. Vi har stort fokus på snøfjerning fra det prioriterte veinettet (som Grefsenveien med sykkelfelt, journ.anm.), men i perioder må vi lagre snø på veiareal før snøen kjøres til deponi.

– I forbindelse med utførsel av vinterdrift tilstreber vi å ikke skade naboeiendom så langt det lar seg gjøre. Vi skal ikke påføre skade med overlegg. Enkelte typer hekker og beplantning langs vei har dårligere saltresistens enn andre plantetyper, avslutter Hjertum.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...