Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Knallstart for «nye» Nordre Aker Budstikke

Det er journalistene Kristin Tufte Haga og Karl Andreas Kjelstrup som har tatt over Nordre Aker Budstikke fra Amedia, og driver lokalavisen på nab.no. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det ble en drømmestart for «nye» Nordre Aker Budstikke. Den første uken havnet på nær 45.000 visninger av sakene på nab.no.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2015 kl 11:44

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikkes nye nettsider ble lansert på kvelden 20. januar.

Fra å ha vært papiravis, fulldistribuert til alle husstander i bydel Nordre Aker siden 2004, med ukentlige utgivelser siden 2006, er den fra 2015 en «heldigital» nettavis på nab.no.

Vi har vært, og skal fortsatt være, ultralokale, selv om vi ikke lenger har en papiravis å lene oss på.

En stor bydel trenger en lokalavis

Med nært opptil 50.000 innbyggere (2014) i bydelen, er Nordre Aker på størrelse med kommuner som Skedsmo, Ålesund og Bodø. Selv om vi bor midt i Norges største by med et enormt medietilbud, er det klart vi likevel er opptatt av nærmiljøet vårt. Bare i Nordre Aker finner vi en rekke «bygder» og lokalmiljøer med sterk identitet.

Det er behov for en lokalavis, og det behovet skal vi fylle selv om Nordre Aker Budstikke nå kun er på nett.

Det viser også lesertallene første uke på ny nettavisplattform. Som ultralokal nettavis, har Nordre Aker Budstikkes artikler hatt nesten 45.000 sidevisninger og 20.000 unike brukere. Facebook-oppdateringene våre har den siste uken nådd ut til 100.000 brukere.

Blant sakene som har gått spesielt bra denne første uken, kan vi nevne innleggene i skiløypedebatten, forfatter Yngve Kveienes kjærlighetserklæring til Kjelsås,
suksesstrenerens retur til Lyn, og Avantors store planer for Nydalen-området.

Les flere saker på nab.no!

Endrer lesevanene

Tilbakemeldingene fra lokalmiljøet har vært udelt positive, selv om mange sier de savner papiravisen. Nå skal vi gjøre vårt beste får å hjelpe til å endre lesevanene. Fra papir til skjerm. Og nå er lokalavisen alltid tilgjengelig, enten du foretrekker å lese på pc, nettbrett eller mobiltelefon.

Det lokale engasjement har også vært stort. Allerede har mange fantastiske bidragsytere levert menings- og debattinnhold og tips. Saker er delt og kommentert. Alt dette setter vi stor pris på.

Bydelsadministrasjonen er også med på å støtte opp om initiativet, og vil fortsette å bruke Nordre Aker Budstikke som informasjonskanal mot bydelens innbyggere.

Her kan du lese hva bydelsdirektør Øyvind Henriksen sier om «nye» Nordre Aker Budstikke.

Tips oss!

Vi skal være en tilstedeværende og aktuell lokalavis. Derfor trenger vi tips fra deg som bor og bruker bydelen. Send tips og fortell oss hva du vil lese om til tips@nab.no. Og fortsett å kommentere og dele sakene våre i sosiale medier.

Følg oss gjerne på Facebook og Twitter!

Denne uka kommer dessuten Nordre Aker Budstikkes første nyhetsbrev. Meld deg på for å få en ukentlig oppdatering med det viktigste fra nab.no, helt gratis. Det blir nesten som da papiravisen kom i postkassen din én gang i uka.

Meld deg på nyhetsbrevet her.
(Dersom du leser på mobil må du melde deg på ved å sende en e-post)

Karl Andreas Kjelstrup
Redaktør

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...