Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Måtte hive ut deler av sofaen for å få ut musa

Hanne Kristin Rohde og Pusinnen på Nordberg. Foto: PRIVAT

– Så ristet vi sofadelen ute helt til musa ramlet ut, forteller Hanne Kristin Rohde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2016 kl 16:38

Tidligere polititopp og krimforfatter Hanne Kristin Rohde bor i Nordre Aker. I tillegg til å skrive bøker og mye annet, blogger hun også. Nordre Aker Budstikke har fått tillatelse til å dele denne førjulshistorien om musa og katten til Rohde.

Det startet som en helt alminnelig lørdag. Vel, ihverfall nesten. Vi skulle gjøre rent. Hive ut tepper, henge dem over tørkestativet og banke dem. Tung jobb, men du verden så mye frustrasjon man blir kvitt! Vi satte tenåringen til teppebankingen….
Antallet beboere i heimen stiger uventet.

Hanne Kristin Rohde og Pusinnen i sofaen. Foto: PRIVAT

Vi godt voksne, som fortsatt føler oss unge, gikk løs å sofaen. Tunge puter ble løftet ut. Her skulle det støvsuges. Med en nett liten håndstøvsuger i hånda og lesebrillene på nesa, var jeg klar. Alt skulle bort!

Det var ikke musa enig i. Jeg snakker da om den musa som åpenbarte seg bak den siste sofaputen, den som så på oss med store nøttebrune øyne før den hoppet over armen min og pilte avgårde. Den musa som definitivt ikke er registrert i Folkeregisteret på denne adressen, hadde mekka et perfekt musebol av to påskeservietter. (Nå anmoder jeg leseren om ikke å henge seg opp i hvor ofte vi støvsuger nedi sofaen). Hold fokus på musa.

Etter å ha forsikret meg om at sofaen var like hel, fant jeg – i tillegg til muselort – to valnøtter, en halvspist hasselnøtt og en halvspist cherrytomat. Åpenbart nasket fra fatet vi lot stå fremme fredag kveld.

To kvelder og tre musefeller senere, da vi begynte å håpe at musa hadde løpt ut verandadøra som stod mye åpen…( vi forventer en forkjølelse en av de nærmeste dagene)…observerte vi katta i lav hockey over parketten. Med ørene rett opp og blikket stivt rettet mot sofaen.

For å si det slik: Når pusinnen bruker fem minutter på å snike seg over en avstand på rundt to og en halv meter, da er det grunn til å ta henne på alvor. Puter ble fjernet på rekordtid, sofaen ble demontert, og der - innerst inne under sofaen i en smal passasje – satt rakkeren.

Denne gang ble hele den aktuelle delen av sofaen båret ut på terassen, og musa ble bokstavelig talt kastet ut av sofaen. Naboen, som kom hjem fra joggetur på et for oss litt ubeleilig tidspunkt, kikka fælt  i vår retning. Vi får be ham på en kaffe til helga, litt vafler kanskje også. Nå handler det om å fremstå tilregnelige for omverdenen.
Hverdagshilsen en litt sliten kattamamma - som fortsatt elsker pusen sin over alt på jord.

PS. For ti minutter siden hørte jeg mistenkelig aktivitet under kjøkkenbordet. Der fant jeg en meisefugl og pusinnen. Pipsen ble reddet. Båret ut i mine hender og satt forsiktig på en gren i pryd-epletreet. Katta leter fortsatt her inne, noe som gir meg litt godfølelse: Det er godt å føle seg litt smartere enn værhåra sånn innimellom…
Dilemmaet nå er: Bør katta på ungdomsanstalt? Denne aktiviteten går på helsa løs.

Hanne Kristin Rohde

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...