Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Midt i smørøyet på Stortinget

Kristin Vinje mener den nye regjeringen gjør det mer spennende på Stortinget.

- Det må jo være mye mer spennende å sitte på Stortinget med denne regjeringen, sammenlignet med «plankekjøringen» den forrige hadde, tror Kristin Vinje (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2013 kl 07:19

OSLO/KORSVOLL: Oslos tidligere finansbyråd Kristin Vinje tror hun får en spennende jobb, når hun nå har flyttet noen steinkast bort til Stortinget.

- Vi må jo kjempe for hver seier her på Stortinget i motsetning til den forrige flertallsregjeringen der Stortinget bare banket gjennom det regjeringen hadde bestemt, sier politikeren fra Korsvoll, som er nyvalgt stortingsrepresentant fra Høyre.

Men Vinje tror likevel at det skal gå bra med det meste, og ikke minst er hun overbevist om at den nye regjeringsplatformen er godt nytt også for Oslo ( les lenger ned hvorfor).

- Jeg tenker at vi har mer «felles gods» med Krf og Venstre, enn ulikheter.

Doktoren i kjemi  trivdes godt som finansbyråd i hovedstaden, men muligens er det enda morsommere å gå på jobben nå. Selv beskriver hun finansbyrådtiden som å være en stor fisk i et lite vann, mens hun som stortingspolitiker er en liten fisk i et veldig stort vann.

Midt i smørøyet

Vinje er nå fraksjonsleder for Høyre i kirke, utdannings- og forskningskomiteen. 

- I komiteen er jeg virkelig midt i smørøyet. Jeg kan jobbe med mine hjertesaker som forskning og utdanningen (kunnskap), på heltid og på nasjonalt nivå. Mer midt i mitt fag og min erfaring kommer jeg vel ikke, smiler Vinje i kantinen på Stortinget.

LES OGSÅ: HUN DRØMTE OM Å BLI OLJEMINISTER

Det er mange sultne og mye folk. Og det finnes flere uskrevne regler innenfor de ærverdige stortingsveggene, både i kantinen og andre steder. Det lærer Vinje litt om nå og da.

- He he, ja blant annet er det ikke bare dumpe ned hvorsomhelst.  De politiske partiene har  sine «områder» her i kantinen. Men det er ikke sånn at det ikke går an å mikse bordene politisk. Klart det går an å spise lunch med en Ap-er eller SV-er,  ler  Vinje.

Besøker alle universitetene

Nytt blått budsjett skal snart legges frem. Men Vinje har allerede også flere andre ting på blokka.

- Blant annet ser jeg frem til å besøke alle universitetene. Viktig med egenkunnskap om status og fremtidige utfordringer innenfor de områdene jeg skal jobbe mest med. Jeg vil også ta kontakt med studentorganisasjonene, sier Vinje. 

Hun trenger heller ikke dra langt på besøk - til og med ikke engang ut av bydelen hun bor i. Kristin fra Korsvoll kan jo bare ta banen hjemmefra til Universitetet  på Blindern og med hele Forskningsparken rett rundt hjørnet.

- Jeg bor jo i drømmebydelen - det må vel boble av kunnskap og forskning i Nordre Aker.

To stortingsrepresentanter fra Nordre Aker

Bydelen som har hele to stortingsrepresentanter. For «Jens» - altså tidligere statsministeren - har jo flyttet hjem igjen til Nordberg.

- Vi er jo nesten naboer. Men vi tar altså ikke følge til og fra jobben, ler Vinje.

- Men «Jonas» (Støre, journ. anm.) har jeg mer kontakt med. Vi er jo nesten «room mates» - med dobbeltsete i Stortingssalen på oslobenken. Og det er veldig hyggelig, kan Vinje avsløre, direkte inne fra Stortinget.

Hvorfor Kristin Vinje (H) mener den politiske plattformen, og som danner grunnlaget for den nye regjeringen, er gode nyheter for Oslo:

Mer aktiv storbypolitikk, kraftig satsing på infrastruktur i og rundt de største byene.

Gir storbyene vesentlig større handlingsrom. Kommunene skal beholde en andel av selskapsskatten og en større del av egne skatteinntekter.

Staten skal dekke 50 prosent av regningen ved store kollektivprosjekter i Oslo - nødvendig for å få realisert utvidelser av T-banenettet og ny sentrumstunnel.

Regjeringsplattformen uttrykker høye ambisjoner for kunnskapsnasjonen og signaliserer sterk vilje til å trappe opp innsatsen for skole, høyere utdanning, forskning og innovasjon.

Regjeringen vil åpne flere mottak for rusavhengige i byene

Større satsing på politiet vil nok også påvirke byene i særlig grad, det varsles heving av beredskap og grunnbemanning i politiet

Det er grunn til å tro at den nye regjeringen vil kunne spille på lag med hovedstaden og at samarbeidskonstellasjonene som nå er oppstått på nasjonalt nivå vil kunne gjøre både by og land mer robuste for fremtiden og peke ut en retning for et varmere og mer inkluderende samfunn for hver enkelt.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...