Nordre Aker Budstikke

Miljøbarnehagen er månedens bygg

Hilde Strønen (til venstre) og Gunn Karlsen ved barnehagekontoret i Nordre Aker har klart å finne frem fanen som tilhørte tidligere Bråtenalleen barnehage, som brant i 2011. Nå er et nytt miljøbygg på plass. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nyåpnede Bråtenalleen barnehage er «månedens bygg» i november.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2017 kl 10:42

GREFSEN: «Bråtenalléen barnehage er som en Fugl Fønix. Etter brannen i 2011 er nå barnehagen bygget opp igjen som et av Norges mest moderne og miljøvennlige bygg,» skriver Grønn Byggallianse i en pressemelding.

Grønn Byggallianse har kåret barnehagen til «månedens bygg» i november.

Bråtenalleen barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Brtenalleen: – Byrådets visjon i et nøtteskall

Barnehagen med åtte avdelinger og plass til 100 barn, som ligger på Grefsen, sto feridg i høst, og i november var det offisiell åpning.

– Nordre Aker Bydel har aldri vært en del av den statistikken som har vært på dårlig barnehagedekning. Dere er ledestjerna på dette området i Oslo, og denne barnehagen er byrådets visjon i et nøtteskall. En visjon om en grønnere, varmere og skapende by med plass for alle. Barnehagen er bygget etter bærekraftige prinsipper – altså grønnere, den er varmere fordi her er det mange voksne med høy kompetanse til å ta vare på barnas utvikling. Skapende, for barnehagen er jo et sted for lek og læring, og når man åpner nye plasser, ja da blir det barnehageplass til enda flere, sa barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl da hun klippet snoren i Bråtenalleen 14. november.


Byråd Tone Tellevik Dahl sto for den ofisislle åpningen i november. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Miljøbygg

Men det er ikke først og fremst det pedagogiske innholdet som har fått Grønn Byggallianse til å kåre den til månedens bygg i november.

Bråtenalléen barnehage er en av de første plusshusbarnehagene i Oslo. Felles for plusshusene er at de produserer mer energi enn de bruker løpet av året. Energien på Bråtenalleen kommer fra solceller på tak og to vegger, samt bergvarme fra seks energibrønner. Solcellene er prosjektert for å produsere 65000 kWt i året.

Bygget har en godt isolert bygningskropp, effektiv belysning og ventilasjon. Det er store vinduer for utnyttelse av dagslys og høyt under taket for effektiv ventilasjon.

Les mer om bygget, og den ofisielle åpningen av Bråtenalleen barnehage her!


De fasadeintegrerte solcellepanelene er plassert rundt vinduene. Foto: OMSORGSBYGG OSLO KF

Fakta

  • Barnehage med åtte baser
  • Utbygger: Omsorgsbygg Oslo KF
  • Entreprenør: HENT AS
  • Arkitekt: Enerhaugen Arkitektkontor AS
  • Beregnet levert energi: 52 kwh/år/m2
  • Energikilder: Bergvarme fra brønner, elektrisitet fra 470 kvm solceller på tak og fasade

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive. I nettverket, som består av over 60 offentlige og private aktører, finner vi blant andre Omsorgsbygg Oslo KF, Obos, Entra, Universitetet i oslo, Avantor, Bane Nor Eiendom og Forsvarsbygg.

LES OGSÅ:

Bydel Nordre Aker har for mange barnehageplasser, og mener det koster. Byråden ser ingen grunn til å vinkle det negativt

Venstre vil ha en halv million mer til frivillighet


Vil ha grønne lunger i Nydalen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...