Nordre Aker Budstikke

Møkk lei skitne skilt – Tor tok kosten i egne hender

Tor Langset ordner opp i skiltene i nærmiljøet, men hadde nok helst sett at kommunen gjorde det selv. Foto: PRIVAT

Tor Langset fra Grefsen ser seg lei på møkkete skilt i området, og ordner opp selv. – Jeg har flere ganger vasket skilt da det blir for ille, men dette er vel egentlig ikke min jobb?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: – For en tid tilbake kontaktet jeg kommunen om både skjeve skiltstolper og skitne skilt. Skilt som er feil skrevet, er jo også tidligere beskrevet i Nordre Aker Budstikke, og noen av disse har nå blitt byttet ut. Det er bra, sier Grefsen-beboer Tor Langset.

Alle, allè, allé

I våres skrev Nordre Aker Budstikke om alle skrivefeilene på forskjellige skilt her og der i bydelen. Men nye og rettskrevne skilt er altså byttet ut, som for eksempel i Thorleifs allé på Grefsen, der Tor Langset selv bor.

«De tre skiltene bærer preg av å være satt opp i ulike tidsepoker. Det med korrekt stavemåte er nok det eldste, noe det også bærer preg av: Det er så mosegrodd at «accent aigu» kan misoppfattes som en moseflekk.» Les hele saken her: Alt skar seg i «allèen»

LES OGSÅ: Hundebæsj og skismøring er «greit»: – Men nåde den som borrer hull i isen

Men altså finnes det fortsatt mange møkkete skilt.

Må synes

FØR: Thorleifs allé har fått nye gateskilt, men alle skiltene er ikke like rene. Foto: PRIVAT

– Det er vel viktig at budskapet på skiltene synes så godt som mulig? Jeg vet ikke hva slags rutiner kommunen har på vasking av skilt og så videre, men nå har det vært møkkete på flere av de lenge, så da tok jeg nå igjen vasken i egne hender, sier Langset.

LES OGSÅ: Ingen vasket vinduene i nabolaget. Da fikk Elisabeth en genial idé

Hvem sin jobb?

– Jeg vet ikke hvor ofte kommunen skal rengjøre skiltene, men i hvert fall de som står under trær blir spesielt møkkete. – Jeg har flere ganger vasket skilt da det blir for ille, men dette er vel egentlig ikke min jobb?


Nordre Aker Budstikke har kontaktet kommunen ved Bymiljøetaten.

– Tips oss

– Når det gjelder renhold av skilt følger vi ikke fase ruter, men egne observasjoner rundt i byen eller tips fra publikum. Skiltene på bildene er våre, så gi oss melding om skitne skilt, så vasker vi dem, sier informasjonsmedarbeider Anne-Sofie Durkis i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...