Nordre Aker Budstikke

Boka slippes mandag:

Monika ble gjengvoldtatt i Dallas

Fredrik Skavlan og Monika Kørra. Foto: PRIVAT

Så du Skavlan fredag kveld? Der var Koll-skitrener Monika Kørra (26) gjest. – Jeg har hatt det tøft, mange opp- og nedturer, og grått mye, sa blant annet Monika på NRK i går kveld. I dag er hun veldig sterk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2015 kl 13:43

KRINGSJÅ/LØTEN/OSLO: 12. oktober slipper Monika Kørra (26) (opprinnelig fra Løten) boka «Bryt stillheten».

«It's not what happens to you, but how you respond to it that matters», står det til boka.

– Jeg ønsker å få fram at det er mulig å reise seg igjen og komme seg videre, sier 26-åringen, til Østlendingen., og som ble voldtatt av tre menn i Dallas, USA, i desember 2009.

Pistol

Med en pistol rettet mot hodet ble hun fraktet 20 minutter unna før bilen stoppet. Der fikk hun tape over øynene og ble voldtatt gjentatte ganger av tre menn før hun ble dumpet langs veien et ukjent sted, ifølge Dagbladet.

Les også: Dette er årets julegave til skifolket

Åpenhet

Fredag kveld var hun gjest hos Skavlan.

– For meg har det vært viktig med åpenhet for å kunne komme gjennom den tunge tida etter at dette skjedde. Skrive om det og å snakke om det .I tillegg til å vite at jeg ikke kjemper alene, man står sterkere i kampen sammen med andre, sa blant annet Monika i Skavlan.

– Jeg har hatt det tøft, med mange opp- og nedturer, og grått mye. Men har klart å jobbe meg gjennom dette. Det at jeg er idrettsjente har hjulpet meg mye. I starten ble jeg omtalt som voldtektsofferet Monika Kørra, men det vil jeg ikke defineres som. Min identitet er idrettsjente, sa også Monika.

Ikke la seg knekke

Monika fortalte til Dagbladet at allerede voldtektsnatta bestemte hun seg for at hun ikke skulle knekke. I etterkant har hun også tilgitt gjerningsmennen.


Tre menn ble pågrepet fire dager etter voldtekten. To av dem soner i dag livstidsdommer i fengsel. Den tredje fikk en dom på 25 år i fengsel.

Hun har også startet stiftelsen The Monika Kørra foundation som har som mål å drepe stillheten rundt voldtekter og gi hjelp til andre ofre.

Kolltrener

Monika er også skitrener for Kolls 15/16 åringer.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...