Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Morsom og nyttig søndagstur

SOS-barnebyer arrangerer Barnebymarsj og familiefest på Myraløkka

Gi kosedyrene en helsesjekk før søndagsturen fra Myraløkka til Kuba, og bli med på quiz og hinderløype underveis. FOTO:Arkiv/ SOS-barnebyer. Foto: Arkiv/SOS-barnebyer

Turen går fra Myraløkka til Kuba og tilbake igjen, med flust av aktiviteter og overraskelser både ved start og mål og underveis.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2014 kl 12:40

SAGENE: - Det er lagt opp til at dette skal bli en ordentlig koselig søndagstur med spennende aktiviteter underveis. Vi er en solid gjeng frivillige som arrangerer marsjen for første gang i Oslo, marsjen går for øvrig i seks andre byer også, sier assisterende fylkesleder og frivillig i SOS-barnebyer, Tonje Ruud Camacho.

Hinderløype og overraskelser

Hun kan love mye moro for små og store under marsjen, og håper selvfølgelig også å få spredt informasjon om organisasjonens arbeid til små og store.

- Vi setter fokus på oppvekstvilkår, utdanning, helse, lek og moro. Langs løypa blir det quiz og bokstavlek, hinderløype og litt overraskelser, sier Camacho.

Alle er velkomne til å gå denne løypa og være med på lek og moro underveis, og for barn under 16 år er hele moroa gratis. Voksne betaler 100 kroner, det inkluderer en deltakerbag med staselig innhold.

- Alt dette har vi fått gratis fra våre samarbeidspartnere, og inntektene fra Barnebymarsjen går uavkortet til bygging av Oslohuset i barnebyen i Mwanza i Tanzania.

Bamsesykehus

Av andre fristelser under Barnebymarsjen nevnes i fleng Lykkehjul, bamsesykehus - ta med kosedyr og få en helsesjekk! - ansiktsmaling, tumletelt, zumba for barn, musikk og underholdning og konkurranser med flotte premier.

Nytt liv

Tonje Ruud Camacho har vært frivillig siden 2006, og har virkelig sett hva SOS-barnebyer betyr for de små som har det aller vanskeligst.

- Barna som kommer til våre barnebyer får helt nye liv. Omsorg, skolegang, forutsigbarhet og trygghet er noe de opplever for første gang. Jeg har sett hva pengene vi får inn gjør, og jeg har sett at de kommer frem.

Tonje legger til at det er vel og bra å være takknemlig for hvor godt vi har det i Norge.

- Men det er viktig både for barn og voksne å se og tenke over hvor lite som egentlig trengs for å leve et godt liv. Det er ikke det materielle som er det viktige - det er trygge rammer, langsiktig omsorg og voksne som tar ansvar og bryr seg - det gjelder for alle barn, også i Norge. Og det er akkurat dette SOS-barnebyer kan tilby.

I Norge er det en SOS barneby i Bergen, og en på Østlandet er under planlegging.

Når: Søndag 14. september fra 11.00 til 15.00

Hvor: Myraløkka ved Sagene

Påmelding: Ved oppmøte eller www.sos-barnebyer.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...