ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Her er det ikke noe særlig å tusle. Foto: Stella Oter Lindeberg

Fortsatt masse fugleskitt på stasjonen: – Motbydelig

Lokalavisa har flere ganger omtalt den tilgrisede t-banestasjonen. I 2020 ble situasjonen omtalt som «verre enn noen gang» – nå er det enda verre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2021 kl 12:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Gelendrene og trappene på Storo t-banestasjon er dekket av duebæsj, og de skyldige kurrer fornøyd fra taket. Problemstillingen er ikke ny, og ble først omtalt av Nordre Aker Budstikke i fjor. Sporveien forteller om økt renhold, men det ser fremdeles ikke bedre ut.

I mai 2020, tipset en leser om skit-situasjonen, og fortalte blant annet at duene mates. I etterkant tok også en annen leser kontakt, og sendte bilder av fuglene som nyter en brødmiddag.

Sporveien: Kjent problem

Sporveiens kommunikasjonssjef, Cato Asperud, svarte den gang følgende:

– Dette er et problem som gjelder flere stasjoner. Vi har et jevnlig renhold, som skal fange dette opp, og noterer oss jo nå denne tilbakemeldingen. At fuglebæsjen kommer tilbake, er det vel vanskelig å gjøre noe med - dette kommer trolig fra fugler som sitter lenger opp. Men vi takker for innspillet og skal ta en runde på hvordan vi eventuelt kan gjøre ting annerledes, særlig i forhold til fugler og fuglebæsj.

ANNONSE

Sporveien påpekte også at det ikke er tillatt å kaste mat på offentlig sted, og oppfordret reisende til å mate duene andre steder. I tillegg økte de renholdet til én gang i uken, og vurderte å sette opp et skilt hvor det står at mating av duene er forbudt.

Pressekontakt Thomas Aleksander Ege, fortalte at de samarbeider med et firma for å se på ulike løsninger som reduserer muligheten for at duene kan sette seg der.

– Fuglene har vunnet

Ole synes fuglebæsjen er så ekkel at han må skjære en grimase. Foto: Stella Oter Lindeberg

Nå har nok en leser tipset om bæsjen, og er ikke særlig fornøyd:

– Jeg har lenge stusset over at t-banenedgangene på Storo i lang tid har vært veldig tilgriset med fugleskitt. Det ser ikke ut til at noen tar ansvar for å bedre situasjonen.

ANNONSE

Det er han ikke alene om. Vi gikk en tur til stasjonen, og pratet med et par reisende. Alle var enige om at det er for mye fuglebæsj, deriblant Ole:

– Det ser veldig motbydelig ut. Det er ikke så veldig fristende å ta i dette rekkverket.

Han er litt usikker på hva som er løsningen, men han har et forslag.

– Det er jo duene som er problemet, så kanskje man kan sette opp sånne pigger, sånn at de ikke kan sitte der.

Noen pigger er det allerede øverst ved taket, men fuglene har heller flyttet seg ned til noen lavere bjelker.

ANNONSE

– De er visst ganske smarte, da. Smartere enn de som har satt opp de piggene. Jeg vil absolutt kunne si at fuglene har vunnet over Sporveien.

Svarer

Her sitter gjengen. Foto: Stella Oter Lindeberg

Sporveien svarer igjen på spørsmål om hva de skal gjøre. Kommunikasjonsrådgiver Jan Rustad beklager, og forteller at de er i en overgangsfase i renholdet. Heldigvis har han også en gladnyhet:

– Vi har fortsatt økt renhold på Storo, men vi har fått ny leverandør på feiing av stasjonen som må gjennom sikkerhetskurs før de kan gå i gang. Kursene er påbegynt, og det går mot full fart i dette krevende arbeidet der Storo har vist seg som en problematisk stasjon for oss.

Han forteller at ganger og trapper skal feies én gang i uka, perrongen én gang i måneden og håndløpere skal vaskes én gang i uka.

ANNONSE

– De må ta hensyn med tanke på vannbruk på denne tiden av året, da det fort kan bli glatt så folk faller. Vi får dessverre mye klager på denne stasjonen, men det positive er at Rentokil har vært der på befaring for å se på utbedring av duesikringen. De starter utbedring rundt 17. november, sier Rustad.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE