ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Planlegger ny møteplass for ungdom

Rachel Grepp-huset på Tåsen inneholder også BUA og Frisklivssentralen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er ikke veldig lenge til dørene etter planen kan åpnes til det nye ungdomstilbudet i Bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2021 kl 10:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TÅSEN: Neste uke er det møte i Nordre Akers Kultur- og oppvekstkomité. Det er en av bydelsutvalgets saksforberedende komiteer. Blant annet står opprettelse av åpen møteplass for ungdom i nærmiljøhuset Rachel Grepp, i Maridalsveien 292, på kartet som en orienteringssak.

I sakspapirene står det at Bydel Nordre Aker, ved Ungdomskontoret, i 2020 fikk tildelt et treårig tilskudd fra BufDir til etablering av åpen møteplass for ungdom på nærmiljøhuset i Maridalsveien. Bydelen leier bygningsmassen fra kommunale Oslobygg. Det er allerede etablert Frisklivsentral, BUA-utlånsentral, samt sykkelverksted i regi av bydelen i disse lokalene.

Åpner i februar/mars 2022

«Prosjektet «Åpen møteplass RG» ansatte i november 2020 to prosjektledere i 70 % stilling. Disse er allerede tilknyttet bydelen, og har erfaring og kjennskap til ungdomsarbeidet og ungdomsmiljøet. Prosjektet startet med å kartlegge muligheter på Rachel Grepp ved å ta i bruk de eksisterende lokalene for sambruk. Det ble utarbeidet planer for oppussing og opprustning av inventar og utstyr. I denne prosessen var det fokus på å inkludere barn og ungdom. Prosjektet fokuserte videre på å legge et godt grunnlag for sambruk, samarbeid og flerbruk», skriver bydelsadministrasjonen.

Så kom pandemien og ting ble forsinket. Men i høst ble det en løsning etter samarbeid med Oslobygg og bydelen, om å utvide arealet som kan benyttes til åpen møteplass ungdom.

ANNONSE

Et areal som tidligere er blitt benyttet til lager, bygges om og renoveres slik at krav som stilles til areal for varig opphold tilfredsstilles, skriver bydelen videre, og at dette er søknadspliktig.

Rachel Grepp-huset ligger i Maridalsveien 292.

«I februar og mars 2022 er målet å kunne åpne en ny møteplass med lavterskeltilbud og kostnadsfrie aktiviteter for ungdom 2-3 ettermiddager og kvelder i uka. Etter skoletid vil møteplassen benytte egen inngang med tilhørende lokale og danserom og oppholdsrom. Når de andre tjenestene er ferdige for dagen vil det også være tilgang til kjøkken og spillrom. Det er videre planer om samarbeid med Frisklivsentralen, med kurs og aktiviteter med tema som kosthold og helse. BUA utlånssentral bemannes av UngJobb, og vil være åpen en av dagene møteplassen er åpen».

Ønsker fortsettelse etter tilskuddsperioden

Deltagelse og medvirkning fra ungdom er en viktig del av prosessen med å utvikle og drive åpen møteplass, skriver bydelen.

Ungdomsrådet i bydelen har også kommet med tanker om innhold på møteplassen. Bydelen skriver også at det er viktig for prosjektet å etablere et tilbud som vil fungere til beste for målgruppa - også etter at tilskuddsperioden er over i 2023.

ANNONSE

Orienteringssaken skal også gjennom bydelsutvalgetet den 16. desember.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE