Nordre Aker Budstikke

Moving Mamas flytter til Nordre Aker

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen sammen med Kirstine Holst Jansen (t.v.) i bydelen, og Rajdeep Kaur og Lissette Romeo fra Moving Mamas. Foto: BYDEL NORDRE AKER

Moving Mamas hjelper innvandrerkvinner inn i arbeidslivet. Nå har damene flyttet inn hos bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Tidligere i år fortalte Nordre Budstikke om Moving Mamas. Gjennom næringslivet får innvandrerkvinnene hjelp til å komme seg inn på jobbmarkedet - les hele saken her.

Innvandrerkvinner vil jobbe

Moving Mamas er et sosialt entreprenørskap som fører næringslivet og innvandringskvinner sammen. Blant annet lager kvinnene produkter utviklet i samarbeid med anerkjente norske produktdesignere.

Produktene er laget av ubrukte ressurser fra bedrifter med overskuddsmateriale. Salget av produktene går tilbake som lønn til de ansatte.

– Innvandrerkvinner vil jobbe, og vi må sammen finne nye måter å få disse flotte ressursene inn i arbeidslivet, sa gründer av Moving Mamas, Kirstine Holst Jansen, til Nordre Aker Budstikke i mai.

Flytter inn i Nydalen

I vår fikk Moving Mamas disponere lokaler hos Deloitte, og nå i høst har flere av kvinnene fått låne lokaler i Bydel Nordre Akers administrasjon.


– Moving Mams runder ett år og er et spennende bidrag for å få flere ut i arbeid. De retter seg mot innvandrermødre uten utdanning for å knytte disse til arbeidslivet, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Flere kvinner fra Nordre Aker har vært med i Moving Mamas og derfor var det naturlig for bydelen å åpne dørene da prosjektet lette etter nytt tilholdssted, forteller bydelsdirektøren.

– Vår kantine er et «dødt» lokale med lite aktivitet og ved å ha Moving Mamas på plass håper vi på å gi mer liv til lokalene og skape naturlige møtepunkter mellom våre ansatte, sier henriksen, og legger til:

– I tillegge ønsker vi selvfølgelig å samarbeide videre gjennom vårt sysselsettingsarbeid i håp om at flere innvandrermødre kan komme ut i arbeid.

I første omgang skal Moving Mamas holde hus i Nydalsveien 21 i tre måneder. Så vil tiden vise om bydelen og Moving Mamas har gjensidig glede av å forlenge samboerskapet neste år.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...