Nordre Aker Budstikke

Moving Mamas fra Nordre Aker

Moving Mamas fra Nordre Aker, fra venstre prosjektleder Lisa Jaklin Johansen, Lissette Romaro, Fatima Ashoor, Rozina Habete og fadder Aud Elin Omholt fra Deloitte. Foto: PRIVAT

– Nå forstår jeg nesten alle norske dialekter, sier Rozina Habete, opprinnelig fra Eritrea.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2016 kl 08:44

NORDRE AKER/OSLO: Gjennom Moving Mamas og næringslivet får innvandrerkvinnene fra Nordre Aker hjelp til å komme seg inn på jobbmarkedet.

– Nå forstår jeg nesten alle norske dialekter, ifølge Rozina Habete, opprinnelig fra Eritrea, nå bosatt i Nordre Aker, og pressemelding fra Deloitte AS.

Sosialt entreprenørskap

Moving Mamas er et sosialt entreprenørskap som fører næringslivet og innvandringskvinner sammen, og i tre måneder har Habete og de andre kvinnene lånt lokaler av Deloitte for å lage produkter utviklet i samarbeid med anerkjente norske produktdesignere.

Produktene er laget av ubrukte ressurser fra bedrifter med overskuddsmateriale. Salget av produktene går tilbake som lønn til de ansatte, ifølge pressemeldingen.

– Innvandrerkvinner vil jobbe, og vi må sammen finne nye måter å få disse flotte ressursene inn i arbeidslivet, sier gründer av Moving Mamas, Kirstine Holst Jansen.


LES OGSÅ: Hva skjer med kafeen på Grefsenplatået?

Drahjelp

Fatima Ashoor fra Somalia og Lissette Romero fra Peru bor også i bydel Nordre Aker og har slitt med å skaffe seg jobb i Norge. Etter noen måneder i Moving Mamas har de fått verdifull erfaring og drahjelp.

– I Deloitte har vi kommet tett på næringslivet og ansatte som jobber i ulike bransjer og sektorer, i tillegg til at vi kommer inn i hvordan det norske arbeidsmiljøet fungerer, sier Romero, som opprinnelig er grafisk designer.

Damene fra Nordre Aker og i Moving Mamasprosjektet - fra venstre: Lissette Romaro, Fatima Ashoor, og Rozina Habete. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Nabooppgjøret - med mange gule kort!

Kompetanseutvikling

Prosjektet er del av Deloittes arbeid med samfunnsansvar, og Deloitte ble kontaktet, også med bakgrunn i samarbeidet med Kirkens Bymisjon og Leger Uten Grenser.

– Vi ble tipset av en tidligere samarbeidspartner av Moving Mamas og ble umiddelbart positive til et samarbeid. Moving Mamas-konseptet er i tråd med Deloittes verdier og tanker om samfunnsansvar, da kompetanseutveksling skal være en rød tråd gjennom våre samfunnsansvarsinitiativer, sier Johansen, som setter stor pris på samarbeidet, sier prosjektleder Lisa Jaklin Johansen i Deloitte i pressemeldingen.

LES OGSÅ: En spesiell stein midt inne i skauen

Åpne døren

- Både Deloitte og Moving Mamas ser verdien i å utvikle mennesker, og å gi mennesker ansvar. Det vokser vi alle på. Å åpne døren slik Deloitte har gjort, er viktig for Mamas, både for kompetanseheving og det å bygge nettverk. Som kjent er det ofte gjennom nettverk at vi kommer i posisjon til jobber i Norge, sier gründer Holst Jansen.


Habete forteller at de har fått utviklet norskkunnskaper og muligheter til læring gjennom blant annet excelkurs. De har også hatt egne faddere, som selv er utvalgt blant nyansatte i Deloitte.

Ny samarbeidspartner

I sommer flytter Moving Mamas til ledige lokaler lånt fra Entra, og til høsten blir det nytt besøk hos ny samarbeidspartner i Oslo sentrum.

– Vi utvikler et nettverk i næringslivet som er verdifullt videre inn i jobbjakten. Jeg håper at vi på sikt kan få en jobb utenfor nettverket, sier Fatima Ashoor.

Nå drømmer damene om at prosjektet får mer støtte og at enda flere innvandrerkvinner kan hjelpes inn i arbeidsmarkedet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...