Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mulighetenes tomt

I denne modellen ligger bebyggelsen som en beskyttende mur rundt en åpen park. Illustrasjon: Asplan Viak AS

Parkeringsanlegg, Universitetet, bolig, næring eller eldresenter? Det er ikke få ideer til hva Sognsveien 80 kan brukes til når Sogn videregående flytter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2008 kl 08:47

ULLEVÅL: Konferansesalen på Ullevaal stadion var fylt til randen av naboer, politikere og velmedlemmer da Nordre Aker Høyre inviterte til åpent møte om Ullevål- og Sogn-områdets fremtid, onsdag 9. mars.

Helhet

"Utviklingen av området må sees under ett", lød appellen fra flere av de fremmøtte.

– Infrastrukturen må også følge med når vi bygger ut, sa Fabian Stang, som holdt åpningsinnlegget. Ordføreren beklaget at planene om å legge Ring 3 fra Sogn til Tåsen i tunnel er skrinlagt i Oslopakke 3.

– Dette området har 40.000 innbyggere, likevel er prosjektet satt på vent. Hadde dette vært en øy på Vestlandet med 400 innbyggere, kan du være sikker på at de hadde fått tunnel hele veien, sa Stang og langet ut mot det han mener er underrepresentasjon av Oslo på Stortinget.

Det store spørsmålet som opptok naboene er hva som vil skje med Sognsveien 80, når Sogn videregående skole etter planen relokaliseres til Risløkka om noen år.

– Føringene fra byrådet er at tomten skal selges til best mulig pris, sa Stang, men fremhevet at området først må reguleres til ønsket formål.

Universitetet har tidligere ytret interesse for tomten, etter hvert som Forskningsparken i Gaustadbekkdalen er fullt utbygget, og Stang ga uttrykk for at det ville være spennende med et ytterligere utvidet student- og forskningsmiljø i området.

Tre nye forslag

Tomten i Sognsveien 80 er på 56 mål, med 63.000 kvadratmeter bygningsmasse. Dagens eiere, Undervisningsbygg, har i samarbeid med Plan- og bygningsetaten, utredet tre forslag til videreutvikling under tittelen "Sognsveien 80, et verdifullt tilskudd til byen".

– Den første muligheten er å beholde strukturen på de mest funksjonelle byggene som allerede står der, og bygge på cirka 20.000 kvadratmeter, sa Jan-Fredrik Wasmuth i Undervisningsbygg, til forsamlingen på Ullevaal stadion.

De to neste alternativene er utviklet av Asplan Viak arkitekter, og har fått navnet "Veven" og "Oasen".

– I det første forslaget har vi prøvd å veve tomten sammen med resten av bydelen, hvor det går en grønn forbindelseslinje gjennom bebyggelsen. Hjertet av tomten vil bli et nytt sentrum for området, sa arkitekt Thomas Stokke.

Flere øyer

"Oasen"-prosjektet fokuserer på at området i dag består av flere "øyer", som Hagebyen, villastrøk og Ullevaal stadion.

– I denne planen vil Sognsveien 80 bli nok en øy, med beskyttende bebyggelse rundt en park. Den vil bli skjermet mot kulde, og mot støy fra Ring 3, sa Stokke.

I alle tre forslagene er det tenkt inn boliger, næring og kultur- og servicetilbud. Utdanningsbygg kunne ennå ikke si noe om fordelingen mellom disse.

"Bama-svingen"

Administrerende direktør Jack Hemmestad i Ullevaal stadion redegjorde for arbeidet med "nye Ullevaal", som vil stå ferdig i 2009. Blant endringene er at "Coca-Cola-svingen" omdøpes til "Bama-svingen", med økt fokus på, og for første gang med servering av, frukt og grønt.

– Når det gjelder den grønne sonen jeg har lovet rundt stadion, slik at man kan gå og sykle rundt uten å møte på biler, er den noe forsinket, men vil snart være i mål, lovet Hemmestad.

Like fornøyde var naboene ikke over at det ikke blir flere parkeringsplasser på fremtidens Ullevaal.

– Vi ønsker at de besøkende skal reise kollektivt. Utover de 600 p-plassene vi har, må det parkeres på andre lovlige parkeringsplasser i området, sa Hemmestad. – Derfor drømmer jeg om at Sognsveien 80 kan bli et parkeringsanlegg med noe grønt rundt, selv om jeg skjønner at det kanskje ikke blir noe av.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...