Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flest søkere til Nydalen vgs:

– Mye arbeid og stress fører til noe godt til slutt

Nydalen vgs. har flest søkere av alle de videregående skolene i Oslo. Nå er rekkruttering til fremtidige Nydalenrevyer sikret, sier revysjef Laurence Tunbridge. Her fra åpningsnummeret i årets revy, «All inclusive». Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oppsummerer revysjef Laurence Tunbridge ved Nydalen videregående skole, Oslos mest populære skole. – Mange som søker seg hit sikter høyt - her har du muligheten til å bli god!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2015 kl 07:52

NYDALEN: Det spørs om det høye søkertallet til Nydalen videregående er et resultat av årets skolerevy. Men at revyen ble en suksess, gjør vel ikke skolen mindre populær heller.

– Jeg tror det er et generasjonsskifte på gang i revykulturen her ved skolen. Som nevnt har det vært litt dårlig revyinteresse tidligere, men i år tok det seg godt opp. Vi ønsker jo å skape en god revytradisjon her også.

Revy til ternigkast fem

– Blant annet var det mange førsteklassinger med i og rundt revyen i år, så jeg er sikker på at rekrutteringen er sikret, sier en av de to revysjefene, Laurence Tunbridge.

Sammen med Helle Johnsgård Jensen har de ledet revyen frem til suksess. Terningkast 5 fra både Nordre Aker Budstikke og Aftenposten, flere kvelder med fulle hus og generelt bra billettsalg på ti forestillinger, inspirerer til neste års revy.

– Man lærer mye gjennom et så stort prosjekt. En stor prøve- og feile-opplevelse. Men når det er sagt, erfaringen er at mye arbeid og stress fører til noe godt til slutt. I hvertfall for vår revy, sier Laurence.

Men noe revykarriere er han vel ikke sikker på om han satser på.

– He, he. Nei, men det å lede folk til samarbeid og samkjøring har virkelig gitt mersmak. Vi får se hva det blir til etter hvert.

Nye lokaler og gode lærere

Russetid står for tur. Ikke lenge til tre år ved Nydalen videregående skole over.

LES OGSÅ: – Det trenger ikke koste en formue å ha russebuss

Denne uken kom også tallene som viser at den ganske så nye skolen i Nydalen er den skolen flest elever har søkt seg til. Mange flere enn det er plass til. Laurence er ikke overrasket.

– Dette er en kjempebra skole. Nye lokaler, gode lærere, og et miljø som ikke er helt «inngrodd». Førsteklassinger som begynner her, slipper også alle mulige slags innvielsestradisjoner. Som kanskje ikke alle synes er så veldig kult, sier Laurence.

Han legger til:

– Selv har jeg drevet med seiling, men vet jo at det er mange fra områdene rundt som går her, fordi det er ski- og fotball-linje. Jeg tror generelt også mange velger seg til Nydalen videregående fordi de sikter høyt. Her har man mulighet til å bli god, sier Laurence som selv er fra Kjelsås.

Nydalen og Blindern

Den videregående skole-hverdagen i Nordre Aker har endret seg dramatisk de siste årene. I 2011 takket tradisjonsrike Grefsen vidergående for seg, mens splitter nye Nydalen vgs. åpnet dørene. I fjor var det slutt for videregående-tradisjonen på Berg vgs., og nye Blindern vgs. så dagens lys, i lokalene som tidligere tilhørte nå nedlagte Sogn vgs.

Og nå viser det seg at elevene har likt forandringene.

Hele 431 elever som har søkt seg til Vg1 (første året på videregående skole) har Nydalen vgs. som førstevalg. Med «bare» 186 plasser på studiespesialisering er det 2,3 søkere per plass.

– Vi ligger godt plassert og har et fantastisk bygg, men har også jobbet systematisk med å bygge opp skolen. I tillegg har vi et bredt fagtilbud og arbeider mye med trivsel. Vi pleier å si at bredden er vår spisskompetanse, sier rektor Linn-Siri Jensen til Osloby.

Nye Blindern vgs. opplever også god pågang, selv om interessen ikke er like stor som i Nydalen. 193 elever har søkt seg til skolens 265 plasser på studiespesialisering.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...