Nordre Aker Budstikke

Mye elg i Maridalen

Disse to elgene er fotografert på Maridalsvannet fredag 6. februar. Foto: KETIL WARDENÆR

Flere har hatt «nærkontakt med elg» de siste dagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2015 kl 21:06

MARIDALEN: Bildet er tatt av Ketil Wardenær fredag ettermiddag.

To elg står og kikker på en hest og en jente inne på veien like utenfor utløpet av Dausjøelva.

Wardenær fikk også bilde av disse flotte rådyrene, litt senere på ettermiddagen.

Flere andre lesere har meldt om møter med vilt de siste dagene. En Nab.no-leser forteller at hun plutselig oppdaget sju elger i marsj over Maridalsvannet mens hun var ute og luftet hunden sin, fredag formiddag.

Tidligere i uka møtte Nab.no-leser Tom Sæland på to elg som krysset veien i Maridalen, rett foran bilen hans. Se videoen til høyre på siden (over dersom du leser på mobil).


Snøen gjør at viltet i marka trekker mot veiene på leting etter mat.

Tea Turtumøygard, spesialkonsulent i kommunens natur- og forurensningsavdeling og viltnemda, Bymiljøetaten, fortalte til Nordre Aker Budstikkei forrige uke at to elger var påkjørt i løpet av de seneste dagene, en i Maridalen natt til forrige torsdag, og en i helgen i Sørkedalen.

– Bymiljøetaten vil anmode bilistene om å være oppmerksomme, og holde lav hastighet. Dersom uhellet skulle være ute, ring Operasjonssentralen snarest, og merk om mulig påkjørselstedet. Da blir det enklere for ettersøksmannskapet å finne eventuelle skadede dyr, oppfordret Turtumøygard.

Les også: Fire rådyr er funnet døde med barlindforgiftning

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...