Nordre Aker Budstikke

Myrerjordet – snart mye mer enn fotball

Snart på Myrerjordet: Endelig er det klart at det blir sandbane, som blant annet kan brukes til sandvolleyball, på Myrerjordet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Snart spaden i jorda for dobbel sandbane her, og enda et prosjekt på nye Myrerjordet er i gang. Men hele 10 år siden avisen første gang skrev om initiativ til opprusting av området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2016 kl 11:10

KJELSÅS: Det begynner å bli en god stund siden Nordre Aker Budstikke første gang skrev om de nye planene for Myrerjordet.

2006

Ønsker debatt: Wenche Standahl Bjørseth og Britt Wenche Groven, naboer til Myrerjordet og som ønsket debatt om flerbruk av Myrerjordet, allerede i 2006.

Det var flere som ønsket å ruste opp jordet, blant annet Øvre Grefsen Vel og Kjelsås IL - les saken fra seks år tilbake her.

Men også andre i området. Allerede i 2006 skrev Nordre Aker Budstikke om beboere i området som luftet ideen om at det store jordet burde rustes opp, og brukes til mer enn fotball - les hele saken her.


LES OGSÅ: Går grensen mellom Kjelsås og Grefsen ved Myrerjordet?


Torbjørn Togstad fra Øvre Grefsen Vel, har vært tett på prosessen med nye Myrerjordet.

2012

Tidlig i 2012 kom tilleggsbevilgning på 2,5 millioner kroner.

Sammen med bystyrets bevilgning noen måneder tidligere, var totalsummen for utbedring av Myrerjordet oppe i hele ni millioner kroner. Les hele saken her.

Men ting tok tid, frustrerende til tider for pådriverne for nye Myrerjordet.

Tidligere styreleder i Kjelsås IL, Bernt Rotnes.

2013

Til stor jubel for fotballfolket, kom ny kunstgressbane på plass sent i 2013.

Etter hvert også rundløype i grus, rundt jordet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rune Rein fra Kjelsås Fotball og Torbjørn Togstad fra Øvre Grefsen vel, ved Myrerjordet da kunstgresset var på plass. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

2015

Nåværende styreleder av Kjelsås IL, Ivar Christiansen - her fra Grefsen Stadion. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)


I 2015 tok nåværende leder av Kjelsås IL, Ivar Christiansen, turen til lokalpolitikerene i bydelen, og ba om drahjelp til å få på plass det han kaller sandbaner.

– Sandvolleyballbane er «ut» – nå bruker man sandbane. Det er fordi den kan brukes av alle. Men det er viktig at det anlegges to baner. Kostnaden for to er nemlig omtrent den samme som til én, bare mye, mye bedre, sa Christiansen - les hele saken her.

Boccia kan også brukes på sandbaner.

2016

Så har det har vært litt frem og tilbake, i kommunen og på Rådhuset. Men nå ser det ut til at det kan være like før siste store prosjekt skal være i gang på Myrerjordet. Nemlig en dobbel sandbane.

Leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard, utenfor klubbhuset, tror at det ikke er veldig lenge til spade settes i Myrerjordet, for nye sandbaner. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)


LES OGSÅ: Ja til beach-hånball på Kjelsås

Spaden straks i jorda

– Opprustingen av Myrerjordet er nå også et samarbeidsprosjekt mellom bydel Nordre Aker, Øvre Grefsen Vel og Kjelsås idrettslag, og en del av Alders- og demensprosjektet som bydelen er pilot for, forteller daglig leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard.

Som fortsetter.

– Det aller meste er avklart nå, og penger på plass til å starte grunnarbeidene for en dobbel sandbane på Myrerjordet. Entreprenøren som opprinnelig var tenkt har meldt forsinkelser på grunn av ferdigstillelse av kunstgressbane i annen bydel, sier Nygaard. Dette har ført til at ny entreprenør må på banen.

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Nygaard legger til.

– Oppstart vil bli mellom 7 og 11 juli.

Dobbelbanen er tenkt mot Myrerskogveien, i nordvestenden av jordet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...