Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå blir det dyrere å reise kollektivt, men ikke for hunder

Fra 31. januar gjelder nye priser på t-banen og Ruters øvrige kollektivtilbud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

31. januar justerer Ruter billettprisene sine. Reiser du mye, må du sannsynligvis belage deg på å betale mer. Men har du hund, kan du glede deg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2016 kl 14:54

OSLO: Det er den årlige prisjusteringen som trer i kraft fra og med årets andre måned, melder Ruter.

– Kundene ønsker seg et godt tilbud med mange avganger, vi vil bruke inntektene til å fortsette å gi våre kunder et enda bedre tilbud. Vårt mål er at kollektivtrafikken sammen med sykkel og gange skal bli et naturlig førstevalg for stadig flere, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, i en pressemelding.

Oslo og Akershus er et av hovedstadsområdene i Europa som vokser raskest. For Ruter er det viktig å møte denne befolkningsveksten med et forsterket kollektivtrafikktilbud, begrunner kollektivselskapet.

To kroner opp for enkelbillett, ti for månedskort

Ruters billettpriser, fra 31. januar 2016.

I praksis betyr dette at forhåndskjøpte enkeltbilletter går opp med to kroner, fra 30 til 32 kroner (for voksne). Barne- og honnørbilletter justeres opp én krone, til 16. Dette er første gang på fire år at prisen på enkeltbilletter endres. Enkeltbilletter kjøpt ombord endres ikke.

Prisene på 24-timers- og 7-dagersbilletter holdes uendret, mens månedskortprisen (30 dager) gjør et hopp på ti kroner for voksne, og fem for barn/honnør. Bruker du 365-dagersbillett må du ut med 100 kroner ekstra (50 for barn/honnør) om du kjøper den etter 31. januar.

Studentkortet (30 dager) går opp fire kroner, til 414 kroner.

LES OGSÅ: Slik passer du på dyrene på nyttårsaften – Hunder kan få varige skader

Hund blir gratis

Hund på banen har kostet barnebillett fram til nå. Fra 31. januar reiser firbente gratis. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJONSFOTO

I dag må du betale barnepris for hund du skal ha med på Ruters kollektivtilbud, uansett størrelse på hunden. Unntaket er førerhund for blinde, som reiser gratis.

Fra 31. januar endres imidlertid dette, og hunder vil fremover kunne reise gratis på alle Ruters linjer, står det i pressemeldingen.

Sykkel er gratis å ta med utenom rushtiden, og i helgene. Ellers barnepris.

LES OGSÅ: Hundeeksperten: Derfor stoler jeg mer på bikkja enn på folk

Viktig inntekt

Billettinntektene utgjør rundt halvparten av Ruters totale inntekter, resten er tilskudd fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

For å sikre et godt kollektivtilbud har Ruters styre en generell fullmakt til å øke billettprisene i tråd med rammene satt for prisvekst på kommunal tjenesteyting i statsbudsjettet. Prisøkningen totalt for Ruter i 2016 er innenfor rammen på 2,7 prosent, skriver Ruter i pressemeldingen.

Kort oppsummert:
– Prisene på enkeltbilletter justeres for første gang på 4 år.
– Prisendringen omfatter også 30-dagersbillett og 365-dagersbillett.
– Hund reiser gratis på Ruters linjer.

Les mer om nye priser på www.ruter.no.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...