Nordre Aker Budstikke

– Nå er de i gang med å fjerne barnehagen

Tidligere Månejordet barnehage på vei ut av Rektorhaugen. Foto: Per Henry Christiansen

Det ble klaget på hærverk og bråk i den nedlagte barnehagen, nå er rivingen igang, forteller nabo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2020 kl 12:39

TÅSEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt nedlagte kommunale Månejordet barnehage i Rektorhaugen:

– Barnehagen blir misbrukt av en gjeng av ungdommer, rundt 11-13 år gamle. De har revet av plater som de bruker som rullebaner for syklene sine. Dørlåsen er forsøkt brutt opp, og et sittebord utenfor er også ødelagt. Søppelkassene triller de ut i veien, og skaper faktisk trafikkfarlige situasjoner i ellers stille og fredelige Rektorhaugen skrev leser til avisa for en tid tilbake - les hele saken her.

– Riving eneste alternativ

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med kommunale Omsorgsbygg, som eier eller paviljongene der barnehagen holdt til. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby sa i slutten av juni at det da ikke forelå videre konkrete planer for eiendommen:

– Jeg har snakket med eiendomsteamet, så de er som sagt klar over problemet med hærverk og vurderer hva de skal gjøre på eiendommen. Det er beklagelig at det nå ser ut som det gjør. Det har ikke vært barnehagevirksomhet i denne paviljongen siden 2015, eller annen virksomhet siden 2017. I de tre årene som har gått etter den tid, har det vært jobbet med ulike løsninger for avhending av bygget. Det har vi dessverre ikke lykkes med, så nå er riving det eneste alternativet som gjenstår, ifølge Svenneby.

Fredag 28. august er rivingen igang, sier nabo som har sendt inn bilde til avisa:


Fredag er rivingen igang av tidligere Månejordet barnehage. Foto: Per Henry Christiansen

– Nå er de i gang med å fjerne barnehagen, ifølge Per Henry Christiansen som bor i området.

Nordre Aker Budstikke har igjen vært i kontakt med Omsorgsbygg om det nå er landet på hva som eventuelt planlegges for videre aktivitet på den kommunale eiendommen, og avisa oppdaterer saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...