Nordre Aker Budstikke

Nå er denne veien stengt for gjennomkjøring - og det blir den en god stund

Furukollveien har åpnet, Myrerskogveien har stengt. Foto: OLLE CEDERBRAND

Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte veldig gamle vannrør fortsetter, og da må noen veier stenges for gjennomkjøring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2017 kl 15:03

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har flere ganger tidligere skrevet om Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte ut veldig gamle rør i Kjelsås-området - les tidligere sak her.

Tidligere har Furukollveien vært stengt i flere måneder. Nå er deler av Myrerskogveien stengt.

- Grunnen til stengningen for gjennomkjøring er at vi ønsker å unngå gjennomgangstrafikk som er med på og skape momenter med tanke på maskiner, trafikk og myke trafikanter. Med færre kjøretøy som passerer graveområdet, blir området mer sikkert for myke trafikanter da det er færre objekter for maskinfører og vaktmannskaper og holde kontroll på, sier prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten til Nordre Aker Budstikke, fredag.

Det er Implenia AS som er entreprenør for etaten og rørarbeidene.

Ikke småtteriarbeider i gatene på Kjelsås om dagen. Foto: OLLE CEDERBRAND


 

Underdimensjonerte


Vessia peker også på at veiene i området er underdimensjonert for slike arbeider.

- Vi må utføre full oppgraving, men Vann- og avløpsetaten - VAV - trenger mest sannsynlig ikke gjøre dette på nytt på lang, lang tid i disse veiene, legger han til.

Håndtering av overvannet, nedbør på tette flater som veier og tak er også ivaretatt i disse arbeidene, og i samarbeid med bymiljøetaten som er ansvarlig for de offentlige veiene.

LES OGSÅ: Var du på Elvelangs? Se bilder og les saken her.

Private stikkledninger og veier er eierne selv ansvarlig for.


LES OGSÅ: Kommunen bruker den smale og private veien til anleggstransport, men hvem skal betale for reparasjon av veien?

No-dig

- Det er fortsatt mange gamle vannledninger i øvrige gater, men VAV har håp om å kunne ta i bruk nyutviklede og bedre no-dig metoder for rehabilitering av hovedvannledninger med stikkledninger og da blir det enklere å få dette til uten så store gravearbeider som nå, sier Vessia videre.

- Dessverre har veinettet ikke kunnet holde tritt med all fortetting av bebyggelse i området, noe som blant annet gjør det mer omfattende og kostbart å gjennomføre full oppgraving av vann- og avløpsgrøftene.
 

Det blir også stengt i noen måneder, ifølge Vann- og avløpsetaten. Foto: OLLE CEDERBRAND


 

Hvor lenge blir Myrerskogveien stengt?

- Ut fra fremdriftsplanen skal vi være ferdig i Myrerskogveien mot slutten av februar eller mars.
Legger vi på litt tid for eventuelle uforutsette ting vil vi være ferdig i Myrerskogveien i slutten av Mars 2018, tror Vessia.
 
- Byggetiden har hele tiden vært anslått til rundt ett år i utgangspunktet, men entreprenøren og vi hadde en meget optimistisk fremdrift etter innhenting av tilbudene og i oppstarten. Vi beklager den optimismen som har villedet, avslutter prosjektlederen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...