ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Lagde basseng under broa igjen

I 11-tiden onsdag ser det slik ut i Kjelsåsveien.

Onsdag formiddag var det nok en gang mye vann i veibanen under jernbanebroa ved Kjelsås stasjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2021 kl 11:36

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Onsdagen har startet grått og vått i Oslo, men Meteorologisk institutt på Blindern lover at det skal lette og til og med bli sol utover dagen, skal vi tro varselet til Yr.no.

Men selv om dagens nedbør ser ut til å nærme seg slutt (selv om det ikke ser slik ut av vårt vindu akkurat nå), har det som har kommet så langt skapt noen utfordringer. Nok en gang er nemlig veibanen i dumpa under jernbanebroa på Kjelsås fylt med vann, slik bildet over fra klokka 11 i formiddag viser.

OPPDATERT: En halvtime senere er mannskaper på oppdrag fra Bymiljøetaten på plass, og vannet er så godt som borte igjen.

I halv tolv-tiden var Total Uteservice, på oppdrag fra Bymiljøetaten, på plass i Kjelsåsveien og vannet var fjernet. Det er løvet som gjør at det tetter seg i sluket og skaper oversvømmelse, forklarte de til Nordre Aker Budstikke. Foto: Kristin Tufte Haga

Bil gikk i oppløsning

Det er langt fra uvanlig at det samles opp regnvann her. Vi har flere ganger de siste årene skrevet om biler som har mistet skiltene i det de har kjørt gjennom vannet.

ANNONSE

I juni i år opplevde til og med en bileier at bilen gikk i oppløsning (!) etter å ha kjørt gjennom vannmengdene under broa.

Den gang svarte Bymiljøetaten at de ville se på utbedringsmuligheter for at regnvannet skulle renne bort raskere.

– Vi ser kontinuerlig på hvordan slike situasjoner kan utbedres, ikke minst i forhold til drenering av vannet før det går ned i avløp. Utfordringene med overvann vil sannsynligvis øke i Oslo i årene som kommer. Det bygges mye i en del sentrale områder, hvilket legger større press på eksisterende rørstrukturer, og klimaendringer fører til at det regner mer i Oslo nå enn tidligere, sa pressekontakt Eion Flaen i juni.

Broa ved Kjelsås stasjon.

ANNONSE

Her kan du forresten se hvordan de jobber med overvannsproblematikk i Sogn Hagekoloni:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE