Nordre Aker Budstikke

Slik er smittesituasjonen:

Nå blir disse smittet mest i Nordre Aker

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i bydelen det siste døgnet. Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Nordre Aker har den siste tiden fått mer smitte i forhold til resten av Oslos bydeler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2021 kl 13:01

NORDRE AKER: Smittetrykket er for tiden 45 tilfeller per 100.000 innbyggere. Det tilsvarer 24 faktiske koronasmittede de siste 14 dagene. Det gjør at Nordre Aker har Oslos syvende høyeste smittetrykk av bydelene, ifølge kommunens koronastatistikk.

Det siste døgnet er det registrert ett nytt koronatilfelle. De to foregående dagene ble det registrert henholdvis to og tre nysmittede.

Totalt har 1644 innbyggere i Nordre Aker blitt koronasmittet gjennom pandemien.

Unge smittede

De siste to ukene er det flest i aldersgruppa mellom 10 og 19 år som er registrert smittet i Nordre Aker. Åtte av tilfellene er i denne gruppa, mens den påfølgende, 20-29, følger rett etter med syv smittede.


Det er ikke registrert noen smittede over 70 år i bydelen, men én mellom 60 og 69.

Antall nye smittede de siste 14 dagene fordelt på aldersgruppe:

Foto: Oslo kommune

Antall nye smittede de siste 14 dagene fordelt på dag:

Foto: Oslo kommune

Fordelingen mellom kvinner og menn er helt lik med tolv tilfeller hver de siste 14 dagene.

Høyst i sentrum

I Oslo er det registrert 39 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke, ifølge NTB. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden.


For tiden er smittetallene høyest i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Grorud med henholdsvis 93, 82 og 76 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Vestre Aker har det laveste smittetrykket med 28 smittede per 100.000 innbyggere.

Sist Nordre Aker hadde det laveste smittetrykket var 16. juli.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...