Nordre Aker Budstikke

Nå er også denne butikken historie

ICA Supermarked Ullevaal stadion stenger dørene. Senere denne måneden gjenåpner den som Coop Mega. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lørdag stenger også ICA Supermarked på Ullevaal stadion dørene. Neste uke åpner den i ny drakt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Torsdag 17. september gjenåpnet dagligvarebutikken på Storo storsenter. ICA Supermarked stengte dørene 5. september, og har siden den gang gjennomgått en omprofilering til Coop Mega.

Denne helgen stenger også ICA Supermarked Ullevaal stadion dørene. 24. september gjenåpner den populære butikken på Ullevål som Coop Mega.

Nytt på Ullevål

Kjøpmann Tor Åge Hunnes har allerede drevet ICA Supermarked på Ullevål i fem år. Nå gleder han seg til å ønske kundene velkommen til «ny» butikk om en liten uke.

– Det er selvfølgelig litt vemodig å ta farvel med det gamle, det er det alltid. Vi har hatt en fin tid i ICA, men er veldig glade for den muligheten vi nå får med Coop, og tryggheten ved igjen å bli del av en stor kjede, sier kjøpmannen, to dager før gitterene går ned og ombyggingen starter for fullt.

Ferskvare og selvbetjening

Mye nytt venter supermarked-kundene på Ullevål når butikken blir Coop Mega neste uke.


– Ferskvarefokuset blir langt bedre i Coop. Det er det som skiller supermarked fra lavprisbutikkene. Kundene vil oppleve en helt annen standard enn det som har vært tilfellet, i alle fall de siste ukene og månedene hvor vi har drevet nedsalg av butikken, sier Hunnes.

Coop Mega Ullevaal stadion skal bli spesielt gode på fisk, lover han.

Dessuten vil det bli innført selvbetjeningskasser.

– Vi har en miks av store handlevogner, og lunsjhandling fra bedriftene i området. Det kan være frustrerende å havne bak et berg av en handlevogn hvis du bare skal ha litt. Det får vi en god løsning på nå. Så skal selvfølgelig vi som jobber her være pedagogiske og assistere kundene med det som er nytt, sier han.

Betjeningen er den samme

Ifølge butikksjefen har ICA på Ullevål 13.500 kunder innom i løpet av en normaluke. Mange av dem er faste kunder fra Nordberg- og Ullevål-området. Kunder som verdsetter et større utvalg enn det konkurrentene i nærmiljøet kan tilby, tror den kommende Coop-kjøpmannen.


– Veldig mange kunder har spurt om hva som skjer med butikken og de ansatte. Jeg kan berolige med at det er den samme hyggelige gjengen som står klar til å ta imot kundene når vi åpner butikken i ny drakt 24. september klokka ni. Vi gleder oss veldig, sier Hunnes.

Han lover gode tilbud, demonstrasjoner og feiring av «ny» butikk for dem som kommer innom på åpningsdagen.

LES OGSÅ: Det går mot byrådsskifte, men Nordre Aker er fortsatt blått

Coop-oppkjøp

Da Coop Norge kjøpte ICA Norge tidligere i år, ble det kjent at dagens Rimi- og ICA-butikker skulle omprofileres til butikker i Coop-kjeden. På grunn av markedsposisjonen måtte Coop selge unna 93 butikker på landsbasis til NorgesGruppen og Bunnpris. Det resulterte i at Rimi Storo allerede i april fikk Bunnpris-skilter.

Og ICA Supermarked på Storo storsenter ble den første av de tidligere ICA-butikkene som åpner som Coop.


– Du vil finne mye av det samme hos Mega som hos ICA, det vil fremdeles være et stort fokus på ferskvarer, med både betjent ferskvaredisk og ferdigpakket ferskvare. I tillegg blir kjøl og meieri utvidet, har kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, Lise Mette Kjellberg, tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Rimi blir Coop-kjeder

Rimi-butikkene på Korsvoll (Maridalsveien), Kjelsås (Marsveien) og Nydalen (i Torgbygget) vil ikke bli omprofilert til Coop før neste år.

Etter å ha solgt unna 93 tidligere ICA-/Rimi-butikker, sitter Coop igjen med 450 butikker som skal omprofileres til deres egne kjeder, primært Mega, Prix og Extra.

– Vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop, har kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Utvider med franchise-organisasjon

Coop er organisert i 104 samvirkelag, som eier butikkene i kjeden. Coop Øst driver butikkene i Oslo, Akershus, Hedmark, Østfold og Oppland.


Flere av butikkene Coop overtar fra ICA Norge er imidlertid franchisedrevet, hvilket vil si at kjøpmenn driver butikkene på lisens fra ICA. Coop overtar nå disse franchiseavtalene, og vil opprette et eget datterselskap, under Coop Norge, som skal organisere disse.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis, ukentlige nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...