Nordre Aker Budstikke

Nå får også denne stasjonen kiosk, og nytt sykkelstativ

Slik vil kiosken på Ullevål stadion t-bane se ut. Sognsveien går i bro over skinnegangen til venstre i bildet, Ullvaal stadion ligger rett opp. Illustrasjon: Sporveien

Sporveien har startet arbeidene med å oppgradere Ullevål stadion T-banestasjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2018 kl 10:56

ULLEVÅL: Sporveien er akkurat i gang med et prosjekt ved Ullevål stadion T-banestasjon.

Det skal bygges en ny likeretterstasjon til T-banen.

Sikrer strømforsyning til T-banen

– Antall reiser med kollektivtrafikk er forventet å øke sterkt i årene fremover, og nytt anlegg på Ullevål vil bidra til å tilrettelegge for økt kapasitet og stabil drift på T-banenettet, sier Ida Ødegaard, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

T-banen fraktet i 2017 118 millioner reisende, noe som er et historisk høyt antall, og en økning på 11,3 prosent fra 2016.

– Men hva er en likeretterstasjon?


– Kort fortalt så leverer likeretterstasjonen strøm til T-banenettet. En likeretterstasjon er både en transformator og likeretter. Inn kommer det 11.000 volt vekselstrøm som transformeres ned til 750 volt. Dette gjøres igjen om til likestrøm som T-banen bruker, sier Ødegaard.

Den nye likeretterstasjonen på Ullevål stadion skal erstatte likeretterstasjonen som i dag ligger ved Vestgrensa. Den skal sikre stabil strømforsyning til T-banestrekningen mellom Majorstuen og Nydalen, og den er i tillegg også dimensjonert for å kunne levere strøm til et fremtidig økt tilbud på samme strekning. T-banenettet har tilsammen 40 likeretterstasjoner.

Kiosk og sykkelskur

I tillegg skal det bygges en ny kiosk og sykkelskur i tilknytning til stasjonen – og et tilhørende torg.

– Fra torget skal vi også etablere en ny trapp ned til perrongen som skal supplere dagens rampe. Sporveien håper at kiosken og torget vil være et positivt bidrag til området, sier Ødegaard.

Det er Narvesen som skal drive den nye kiosken. Narvesen har avtale med Sporveien om å drive kiosk på T-banestasjonsområder.


Sykkelskuret/stativet vil ha to nivåer.

– Det eksisterende må rives i forbindelse med prosjektet. Det vil bli etablert midlertidig sykkelparkering i nærheten av bysykkelstativet i løpet av oktober, slik at man har et sted å parkere sykkelen mens byggearbeidet pågår, sier Ødegaard.

Det vil være arbeider på og rundt Ullevål stadion stasjon det kommende året, men t-banen går som normalt i anleggsperioden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

NB! I helgen stenger Sognsveien forbi Ullevaal stadion på grunn av arbeider med rundkjøringen. Dette må du vite om fremkommeligheten.

Midlertidig adkomst

T-banedriften vil ikke bli påvirket av byggearbeidet, men i anleggsperioden vil rampen ned til plattform i retning mot sentrum stenges.


– For å sikre planfri adkomst til plattformen vil det bli etablert en midlertidig rampe lenger vest, ved Sognsveien 68, sier Ødegaard.

Den midlertidige rampen åpner, og eksisterende rampe stenges, 8. oktober. Samtidig vil hele anleggsområdet gjerdes inn. Fortauet vil våre åpent.

Det er Sporveien som er byggherre, men det er HAG Anlegg AS som utfører byggearbeidet på vegen av Sporveien. Prosjektet ferdigstilles høsten 2019.

Visste du at det er en Nobel-prisvinner som står bak teksten som er skrevet på mønebordene på Ullevål stadion t-banestasjon? Eller hvorfor stasjonen skriver Ullevål med å, mens stadion skriver det med to a-er? Svarene får du her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...