Nordre Aker Budstikke

Nå flytter de inn i det historiske bygget

Marko og Katarina er nyinnflyttet i Gjerdrumsvei 12, i leiligheten i fjerde etasje med fransk balkong. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Marko og Katarina var blant de første som fikk flytte inn i Nydalens nyeste studentboliger, i et bygg som på 1800-tallet var en av Norges største arbeidsplasser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2018 kl 01:16

NYDALEN: – So far, so good! sier Katarina Broch og Marko Radman etter å ha sett sitt nye hjem for aller første gang.

1. mars flyttet de første studentene inn i 30 av totalt 266 leiligheter i Fredensborgs nye studentboligkompleks i Gjerdrums vei 12 – kalt Campus G12.

Samtidig var det åpen visning i det som har blitt svært lekre leiligheter øverst i Nydalen: Utleier Fredensborg Eiendom frister blant annet med HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer og bad med varmekabler. Dessuten blir det en Tuftepark på uteområdet.

Leilighetene er mellom 16 og 48 kvadratmeter store, gjennomsnittsstørrelsen er 22 kvadratmeter. De fleste er ettromsleiligheter, men det er også noen to- og treroms. Prisene ligger mellom 7900 og ca. 15.000 kroner i måneden.

Historie

Gjerdrums vei 12, et ærverdig bygg med lang historie, som nå har blitt studentboliger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Det monumentale bygget i Gjerdrums vei 12 var kjent som Nydalens Bomuldsspinderi, en del av Nydalens Compagnie. Fabrikken var Norges største, med over 1000 ansatte.

Fabrikken ble etablert i 1864, og nedlagt hundre år senere, i 1963. Bygget ble senere gjort om til kontorer, i 1986, og har blant mye annet huset Radio 1 og Heltberg Private Gymnas, og produksjonsteamet til filmen Snømannen satt i bygget. I 2016 hadde ogå Nordre Aker Budstikke kontor i bygget.

Kort vei til skolen

Kjøkken med integrerte hvitevarer, frister Fredensborg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For BI-studentene Katarina og Marko var det nærheten til studiestedet som var avgjørende for at de søkte om leilighet på Campus G12 allerede i oktober i fjor.

– Tidligere bodde vi på Vinterbro, og hadde 40 minutters reisevei til skolen. Dette blir en stor forbedring, sier Katarina.


I fjor høst var ikke leilighetene ferdige, og de hadde bare sett en modell av hvordan det skulle bli. Førsteinntrykket etter å ha sett leiligheten på ordentlig, er likevel god.

– Jeg liker den godt, og bygget er også veldig fint, sier Marko.

Se bildeserie fra Gjerdrums vei 12 her:

Tilbud

Etterhvert vil bygget også huse en restaurant med uteservering, stort uteområde og en Tuftepark på baksiden. I tillegg vil studentene i bygget kunne benytte seg av G12 STUDIO, et fellesområde inne i bygget hvor de kan samles for ulike sosiale arrangementer.


– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være en sosial arena med attraktive fellesområder som kan knytte studentene enda tettere sammen. Det historiske bygget gir en unik atmosfære som vi mener kommer til å berike studietiden. Dette blir en trygg og sosial møteplass for hovedstadens studenter, har Håvard Staff Brenno, utleie- og markedsdirektør for Fredensborg, tidligere uttalt.

På torget foran bygget blir det også en liten dagligvarebutikk. Restaurant- og butikk-tilbudene skal etter planen stå ferdig i mai.

Takvinduer i de øverste leilighetene, denne har til og med takterrasse, som deles med naboleiligheten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

«Studentlandsby»

Prosjekt- og markedskoordinator hos Fredensborg, Martine Hertzberg, forteller om stor interesse under visningen.

– Det er det engasjementet vi har sett hele veien. Alle som kommer på visning vil bo her, sier hun.


Fremover vil det bli holdt gruppevisninger, og målsetningen er at alle 266 leiligheter skal være bebodd i mai.

Det var Avantor som først la frem planene om studentboliger i Gjerdrums vei 12. Senere ble eiendommen solgt til Fredensborg Eiendom, som har gjort om det historiske bygget til boliger. Fredensborg har 27.000 leiligheter for utleie i Norge, Sverige og Danmark. I Norge er de markedsledende med sine 4595 egeneide leiligheter.

Rett over Akerselva, i Gjerdrums vei 10, blir det enda flere studentboliger. Der skal Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) omgjøre et annet historisk industribygg, fra Nydalens Compagnies dager, til leiligheter. I tillegg skal de oppføre flere nybygg. Tilsammen blir det i overkant av 400 studentboliger med adresse Gjerdrums vei 10.

Atriumet midt i bygget er åpnet og har blitt en felles bakgård. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...