Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå forsvinner denne muligheten på trikken

Fra 31. januar vil det ikke lenger være mulig å kjøpe billett ombord på trikken. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kun 400 av 116.000 daglige trikkepassasjerer kjøper billett om bord. Dermed blir ordningen nå historie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2016 kl 10:32

OSLO: Fra og med 31. januar må du som reiser med trikken kjøpe billett før du går om bord. I forbindelse med anskaffelse av nye trikker, vil Ruter teste krav om forhåndskjøpt billett, skriver selskapet i en pressemelding 7. januar.

Dyrere billetter, hunder gratis

Du får kjøpt billetter på mobil, i kiosker, på billettautomater og på Ruters kundesenter og servicepunkter. De som ikke ønsker å bruke mobilbillett kan også reise med reisekort. Reisekortet kan bestilles fra ruter.no, og eller skaffes hos Ruters kundesenter og servicepunkter, eller fra forhandler.

Endringen sammenfaller med at Ruter justerer billettprisene sine 31. januar.

På tampen av fjoråret skrev Nordre Aker Budstikke at de fleste billettyper blir dyrere i 2016. Enkeltbilletter settes opp fra 30 til 32 kroner. Prisen for enkeltbilletter kjøpt om bord blir imidlertid uendret, på 50 kroner. Nå viser det seg imidlertid at denne billettypen ikke lenger blir tilgjengleig på byens trikker.

En gledelig nyhet for byens hundeeiere, er imidlertid at det fra og med 31. januar blir gratis å ha med hund på trikk, buss, bane og båt. Fram til nå har det kostet barnebillett for å reise med trikk.

LES ALT OM PRISENDRINGENE FRA 31. JANUAR HER!

Få benytter seg av muligheten

Ruters tall viser at det daglig er cirka 400 av 116.000 passasjerer som kjøper billett kontant om bord på trikken. Fordelt på antall daglige trikkeavganger, utgjør dette i snitt cirka én passasjer for hver tredje avgang.

Trikkeførerne slipper oppgaven med billettsalg fra 31. januar.

Trikkeprogrammet, som er et samarbeid mellom Ruter, Sporveien, Oslo Vognselskap og Bymiljøetaten, har ansvaret for prosesser som er knyttet til utvikling av trikken i Oslo – inkludert anskaffelsen av nye trikker. Ruter vil teste krav om forhåndskjøpt billett innen anbudsspesifikasjonene for nye trikker fullføres for utsendelse sommeren 2016.

LES OGSÅ: Her går det galt i «nye» Grefsenveien, for tredje gang på få måneder

Bakgrunnen for dette er at de nye trikkene sannsynligvis ikke vil ha mulighet for kjøp om bord, da trikkefører vil sitte mer skjermet enn i dag.

Testen vil pågå i perioden 31. januar til 31. mai 2016, med mulighet for at det blir en permanent ordning. Dette vil avhenge av resultatene av evalueringen som vil finne sted i slutten av mai.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...