Nordre Aker Budstikke

Skynd deg å ta en dukkert:

Nå forsvinner snart vannet igjen

Brekkedammen tirsdag 31. mai, nå blir det snart lite vann her igjen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gøy så lenge det varte! Men nå tappes vannet ut igjen og kommunen fraråder bading.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2016 kl 18:53

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om Brekkedammen, som kommunen ved Vann- og avløpsetaten ønsker å utbedre. Vannet tappes ut og dammen skal repareres.

Det betyr at vannet skal tappes ut.

LES OGSÅ: Dette kom til syne da vannet forsvant!

Vannet forsvant, men så, etter mye regn for en tid tilbake, ble dammen full av vann igjen. Kommunen gikk også ut og sa at det bare var å bade ivei, de kom ikke til å tappe ut vannet med en gang.

– Fulle vannmagasiner

– Mye nedbør i Maridalsvassdraget den siste tiden førte til at Brekkedammen ble fylt opp igjen. Vannmagasinene i Marka var fulle og vi slapp derfor store vannmengder fra Maridalsvannet nedover Akerselva forrige uke, sier presseansvarlig Margrete Nilsen i Vann- og avløpsetaten.


Sikkert til stor glede for Kjelsåsspeiderne, som hadde sin tradisjonsrike speiderdag ved Brekkedammen søndag, i tillegg til små og store badegjester.

Nå er varmen og sommeren her, og sikkert mange som har lyst til å hoppe ut i Brekkedammen. Men kommunen opplyser nå at vannet nå tappes ut igjen. Og at bading frarådes.

LES OGSÅ: Da bystyrepolitikerne dro på Berg-befaring

Reduserer

– På grunn av varmen er det sikkert mange som ønsker å ta seg et bad i Brekkedammen de nærmeste dagene. Men bading anbefales ikke, på grunn av lavere vannstand i Brekkedammen etter hvert, ifølge Nilsen i Vann- og avløpsetaten.

Nå reduseres vannføringen fra Maridalsvannet, slik at det allerede 31. mai gradvis blir lavere vannstand i Brekkedammen.

Anbefaler ikke bading

– Bading anbefales ikke - vannstanden synker gradvis slik at det kun blir igjen en mindre elv gjennom dammen. Det blir langt ut til vannet på grunn av liten vannmengde, dessuten blir noen områder mudrete og derfor uegnet å oppholde seg, sier Nilsen videre.

Ferdig 10. juli

Arbeidene starter 6. juni og foreløpig ser vi ikke at den store vannmengden har konsekvenser for ferdigstillelsen 10. juli.

LES OGSÅ: Dro til Bolleland for å sjekke bilistenes syn

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...