Nordre Aker Budstikke

Nå fylles lastebilene igjen, og snøen kjøres ut av dalen

Fredag var det fortsatt full aktivitet på Låkeberget parkeringsplass, men nå skulle snøen opp på planet igjen. Foto: LESERBILDE

Bymiljøetaten dumpet denne uka masse skitten snø i Maridalen. Ikke langt unna Oslo drikkevann, og slett ikke lov.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2018 kl 17:12

MARIDALEN: Torsdag kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at dumpingen - eller deponeringen - av skitten snø på Låkeberget utfartsparkering i Maridalen, slett ikke er lov.

Rundt klokken 8 torsdag morgen, fikk Bymiljøetaten (BYM) beskjed fra Vann- og avløpsetaten (VAV) om umiddelbart å stoppe snødumpingen på Låkeberget parkeringsplass, i Maridalen, nord i Oslo.

– Dette er hjemlet i drikkevannsforskriften, paragraf 4, og hensynet til drikkevannskilden Maridalsvannet, sa kommunikasjonssjef i VAV, Trond Borge Ottersen, til Nordre Aker Budstikke.

Drikkevannsforskriftens paragraf 4 sier blant annet at «Det er forbudt å forurense drikkevann. Forbudet omfatter alle aktiviteter, fra vanntilsigsområdet til tappepunktene, som medfører fare for at drikkevannet blir forurenset.»

Maridalsvannet ligger ikke langt unna parkeringsplassen.

Absolutt ikke lov

– Det er absolutt ikke lov å ha et snødeponi her, sa også Frode Hult, til daglig seksjonsleder for vannmiljø i VAV, og nå også fungerende avdelingsdirektør, til Nordre Aker Budstikke.

– Det er en god grunn til det. 90 prosent av Oslos befolkning – over 500.000 mennesker – får drikkevannet sitt fra Maridalsvannet. Det er urovekkende at Byiljøetaten valgte å deponere snø her, uten å spørre oss. Det er ikke lov til å dumpe snø her. Hadde de ringt oss kunne vi anbefalt andre steder, som for eksempel parkeringsplassen ved Sognsvann. Der er det ikke drikkevann i nærheten.

Han viste også til at Maridalen, som nedslagfelt til drikkevannskilden, er underlagt strenge restriksjoner. De følges opp med jevnlige tilsyn fra VAV.

Parkere snøen

Det var onsdag at pressekontakt Line Holand i BYM, på hendvendelse fra lokalasvisen, fortalte at Bymiljøetaten benytter Låkeberget parkeringsplass som midlertidig snødeponi.


– Vi trenger midlertidige lagringsplasser for snøen som fjernes fra veier og gater i Oslo, mens vi venter på å få kjørt det til lekteren (som smelter snøen, journ.anm.). Da må vi ta i bruk parkeringsplasser, slik som denne, rett og slett for å parkere snøen, sa Holand onsdag.

Fjernes igjen

Fredag er snøen på vei ut av Maridalen, lastebiler fulle av snø er observert på vei ut av dalen.

– Vi startet tidlig ettermiddag fredag med å fjerne snøen igjen. Det blir kjørt til smelteanlegget på Rådhuskaia, sier Niklas Lynau, pressevakt i Bymiljøetaten fredag ettermiddag.

Ifølge Bymiljøetaten er det snø fra lokale boligveier, ikke snø som er kjørt langveisfra, som har havnet på Låkeberget. Det er heller ikke snø fra hovedveinettet, som ifølge etaten kjøres rett til snøsmelteanlegget på Rådhuskaia. Snøen som er oppbevart på Låkeberget skulle kjøres videre til snøsmeltingsanlegget førstkommende helg.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...