Nordre Aker Budstikke

Nå har hundekjørerne fått sin egen løype

Fra den nye løypa - tatt på søndag. Fra venstre: Kjell Magnus Olsen og Per-Eivind Eriksson. Med hundene Milka og Leah, som testet løypa søndag. Foto: Ann Elisabeth Ohnstad

Med forhold for både skøyting og slede, meldes det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2018 kl 14:12

MARIDALEN: Nå har skifolket med hunder - hundekjørere for eksempel - fått sin egen løype.

Tre kilometer

– Hundeløypa i Maridalen er kjørt opp med preppemaskin. Løypa starter på Hønefoten parkeringsplass og går i en tre kilometer lang sløyfe på jordene, skriver Norsk Trekkhundklubb, fra helgen.

Videre at det ikke er satt skispor.

Løypa som starter ved Hønefoten. Foto: NORSK TREKKHUNDKLUBB

Ikke spor

– Så her er det gode forhold for skøyting og slede. Det er litt halmstubb og småtterier som stikker opp, så vent med nyskia og vær obs på at hundeløypa krysser skiløypa et par steder. Et par litt krappe svinger utbedres ved neste snøfall. Løypa preppes av Oslo kommune, står det også på klubbens facebookside.


Lintu i farta i den nye løypa i Maridalen. Foto: Ann Elisabeth Ohnstad

Bymiljøetaten

Løypekjører Lars Katzenmaier forteller at dette er en trase som krever mer enn litt snø.

– Vi har laget samme løype i Sørkedalen i et par år nå, og den er godt brukt. Løypa i Maridalen går over jordene der kommunen er grunneier. Vi kommer til å følge opp løypa i vinter, blir det mer snø så kjører vi opp på nytt etterhvert. Det er greie forhold i løypa nå, men det lønner seg å bruke grusskia, oppfordrer Katzenmaier i Bymiljøetaten.

Han fortsetter.

– Vi prøvde samme prosjektet for et par år siden, men da kom det for lite snø. Løypa er for alle - også uten hund. Men da må man jo ta høyde for å møte på et hundespann eller to i løypa, sier han, og benytter anledningen til å minne om at parkering eventuelt er ved Hønefoten.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...