Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå kan de få karakterer

F.v.: Julie Marie Dahl, Frøy Ingvild R. Strøm, Oda Løgran, Line Gaustad, Elias Drotninghaug og Christoffer Helmersen. Rektor Alf Hansen og lærer Trude Løsseth Odde. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Karakterene kan få sitt inntog i 7. klasse gjennom en prøveordning. Kjelsås er blant skolene som kan bli med i en prøveordning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2009 kl 16:03

KJELSÅS/ RÅDHUSET: Det var på mandag at byrådet gikk ut med sitt ønske om en prøveordning med karakterer i 7. klasse. Det kontroversielle forslaget omfatter ti skoler i Oslo og ble foreslått sist torsdag.

LES OGSÅ: Nesten klare for karakterer

Kan forbedre læringsutbyttet

Kjelsås er blant de ti skolene som er foreslått. Karakterene skal eventuelt settes i matematikk og samfunnsfag.

– Et forsøk med karakterer på 7. årstrinn kan gi kunnskap om hvorvidt bruk av karakterer kan styrke de faglige tilbakemeldingene til elevene, heve elevenes realitetsorientering for egne ferdigheter og bedre elevenes læringsutbytte, skriver skolebyråd Torger Ødegaard (H) i sitt forslag. Nå håper han på å få støtte til forsøksordningen av de andre politikerne i kommunen.

Foreldreflertall for

På Kjelsås skole har et flertall av foreldrene til neste års sjuende trinn sagt ja til å la barna bli vurdert med karakterer det siste året på barneskolen.

– Kjelsås skoles interesse for karaktervurdering har utgangspunkt i ønsket om å videreutvikle vår praksis med elevvurdering. Vi er interessert i kriterier for måloppnåelse og hvordan vi med utgangspunkt i den enkelte elevs faglige nivå klarer å få en forståelse hos eleven om hva som forventes for å komme videre i egen utvikling. Vi ser karakterer som et interessant område å prøve ut for å videreutvikle vår egen vurderingspraksis, sa daværende rektor Alf Hansen til Nordre Aker Budstikke i oktober, da det ble klart at Kjelsås søkte Utdanningsadministrasjonen (UDA) om å få være med i forsøket.

– Ikke annerledes

På Kjelsås har det vært diskusjoner innad i lærergruppen, men i følge lærer Trude Løsseth Odde er lærerne er positivt innstilt til prosjektet.

– Dette er ikke veldig annerledes enn den måten vi driver vurdering på i dag. Vi jobber etter målplaner, og elevene får detaljerte tilbakemeldinger på hva de gjør bra, og hva de må jobbe videre med. Men en tallkarakter virker veldig seriøst og alvorlig, sa hun til Nordre Aker Budstikke i høst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...