Nordre Aker Budstikke

Nå kan du kjøpe en kinosal

Slik så kinosalen i Ullevål kino ut i 1965. Salen er inntakt i dag, og har i senere tid blitt brukt som auditorium for UiO, og nå av en menighet. Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

Men det er neppe billig. Vestgrensa 2 og 4 er lagt ut for salg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2017 kl 16:55

ULLEVÅL: I høst ble det kjent at eierne av Vestgrensa 2 og 4, som blant annet omfatter kinobygget ved trikkesløyfa på John Colletts plass, vurderte å selge eiendommene ved Ullevål Hageby.

Nå bekrefter megler Jacob A. L'Orsa i Akershus Eiendom, overfor Nordre Aker Budstikke, at byggene er lagt ut for salg.

Han opplyser at markedsføring og dialog vil skje med aktive investorer og eiendomsutviklere, og at håpet er å konkludere med et salg innen nyttår.

Salgsfremstøtene foregår direkte med interessenter, og prospektet er derfor ikke publisert offentlig, for eksempel på Finn.no. Men:

– Det er mange interessenter til et objekt som dette, bekrefter L'Orsa, som ikke vil si noe konkret om hvor mange mulige kjøpere de har vært i kontakt med.

Handel og boliger

John Colletts plass og Vestgrensa 2. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er selskapet Vestgrensa Eiendom AS som er til salgs. Dette omfatter eiendommene Vestgrensa 2 og Vestgrensa 4. De to eiendommene selges derfor som en portefølje.

Byggene inneholder bolig-, kontor- og handelsarealer. Eiendommene selges med nåværende leiekontrakter. Leietakere er blant andre Café Abel, Norgesgruppen (Kiwi), All Nation Full Gospel Church, Ullevål Hageby Tannklinikk, Majorstuen Eiendomsmegling og kafé Bicks. I tillegg er det åtte leiligheter i Vestgrensa 4.

Ifølge Akershus Eiendom er det bare 230 kvadramter som i dag står tomme, dette er de gamle lokalene til Abelloftet.

Leieinntekter på over 5 millioner

Vestgrensa 2 ble oppført i 1927 som Ullevål kino, og Vestgrensa 4 i 1934. De to byggene har et samlet bruttoareal på 2960 kvadratmeter. Leieinntektene for 2018 er estimert til 5,4 millioner kroner.

Vestrensa 4 i bakgrunnen, foran står en av de rosa Ruter-bussene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

58 prosent av leieinntektene kommer fra handelsarealene, 22 prosent fra boligutleie og 15 prosent fra kontorutleie.

Men hva koster en signaleiendom som dette? Det ønsker ikke eiendomsmegleren å kommentere overfor Nordre Aker Budstikke.


Den eneste næringseiendommen med tilsvarende størrelse som for øyeblikket ligger ute på Finn.no, gamle Tiedemanns tobakksfabrikk i Grefsenveien 26, på 2527 kvadratmeter (byggeår 1920), er til salgs for 80 millioner kroner.

Eiendommene i Vestgrensa kan imidlertid på ingen måte sammenliknes med denne, understreker L'Orsa når vi ber om en prissammenlikning.

Ønsker kulturhus

Da Abelloftet ble etablert i 2014, hadde lokale krefter lenge jobbet for et kulturhus på John Colletts plass. Etter at bydelen avsluttet sitt leieforhold for ungdomsklubben tidligere i år, har andre likevel jobbet videre med å få til et kulturtilbud til befolkningen på Ullevål.

I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om det første møtet i nabolagsgruppa Colletts kulturhus.

– Planene våre om Kulturhus eksisterer uavhengig av om byggene selges, og vi jobber med flere ulike alternativer både med tanke på leie og kjøp av lokalene, sa Magnus Ormåsen.


Selve John Colletts plass skal utvikles til et torg og møteplass, og eierne av Vestgrensa 2 og 4, samt Blindern vel, Abels Hage, Norgesgruppen og Bydel Nordre Aker har deltatt i planleggingen. Dronninga Landskap vant arkitektkonkurransen i fjor. Vinnerutkastet er bearbeidet, og de er nå ferdig med en skisse, og er i oppstart av forprosjektet.

Kino fra 1920-tallet

Slik så Vestgrensa 2 og 4 ut på 1950-tallet. Foto: Mittet & Co A.S. / Oslo Museum

Kinobygget på John Colletts plass er et landemerke på Ullevål, og ble bygget i 1927. Kinoen ble nedlagt i 1969, og siden har andre leietakere benyttet seg av lokalet. Universitetet brukte lokalene lenge og ga salen navnet «Ragnar Frischs auditorium». De siste årene har den blitt leid av menigheten All Nation Full Gospel Church.

LES OM HISTORIEN: Ullevål kino: – Dette var vårt filmpalass og Fra trikkesløyfa og til evigheten

I 1950 var det griet med sigarettreklame, og vi ser at Blindern Glasmagasin, et konditori og Ullevål bokhandel var blant leietakerne da kinoen var i drift. Foto: Nerlien / Oslo Byarkiv

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...