Nordre Aker Budstikke

Nå lar kommunen folk flytte inn her

Kommandantboligen i Skar leir er pusset opp for 3,5 millioner kroner. Også verkstedhallen i bakgrunnen er rehabilitert. Foto: EIENDOMS- OG BYFORNYELSESETATEN

Og håper på mer aktivitet innerst i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2016 kl 10:27

MARIDALEN: Nylig la Eiendoms- og byfornyelsesetaten ut annonse på finn.no, om utleie av den tidligere kommandantboligen i Skar Leir, innerst i Maridalen. Der den nedlagte militærleiren holder til.

– Vi har fått etablert en lokal løsning for vann- og avløp for eneboligen som nå er klargjort for utleie. Eiendoms- og byfornyelsesetaten har oppgradert Kommandantboligen i Skar leir; boligen er modernisert, forteller Lena Nesset, kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).

LES OGSÅ: Vi skal kåre Årets Medmenneske - noen som bør nomineres?

Mer aktivitet

Hun fortsetter.

– Når nå Kommandantboligen kan tas i bruk som bolig vil det føre til litt mer aktivitet i leiren. Stovner videregående skole har en avtale om å benytte to av bygningene i leiren til skoleformål.

Også næring

Nesset legger til.

– I tillegg har EBY jobbet med planer for å ta mer av leiren i bruk, delvis til beboelse og delvis til næring, og innenfor gitte utslippsrestriksjoner. Etatens innspill er sendt over for videre politisk behandling, forteller Nesset videre.

Oppgradert og modernisert

Fra annonsen på finn.no står det blant annet følgende.

– Nyoppusset enebolig til leie med flott beliggenhet innerst i Maridalen, nord for Maridalsvannet. Boligen som kalles «Kommandantboligen» utgjør en del av gamle Skar leir som er eid av Oslo kommune.


Månedsleien er rett oppunder 15.000 per måned.

Videre.

– Skar leir og «Kommandantboligen» ligger innenfor markagrensen, med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Boligen har de siste årene blitt oppgradert og modernisert. Alle flater, både utvendig og innvendig, er pusset opp. Boligen har nytt elektrisk anlegg og nytt røropplegg.   

21 bygninger

I tillegg til at Skar leir består tilsammen av 21 bygninger hvorav fire er fredet av Riksantikvaren. Skar leir ligger innenfor Maridalsvannets nedslagsfelt. Oslo får sitt drikkevann fra Maridalsvannet og det er derfor strenge utslippsrestriksoner for Skar leir. Dette innebærer bl.a. at virksomheter eller aktiviteter som utgjør en risiko for forurensning ikke er tillatt i dette området.

LES OGSÅ: Kommunen har pusset opp for 3.5 millioner kroner.

Vannet

Alt avløpsvann går i dag til en tett tank på 6000 liter som er plassert i bygningens kjeller. Det går også frem av finn-annonsen at leietaker må selv besørge og bekoste tømming av denne tanken ved behov. Boligen har vakum-toaletter for å begrense vannforbruket.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...