Nordre Aker Budstikke

Nå løfter de 55-bussen til rådhuset

Deputasjonsdelegasjonen på Rådhustrappa. Fra venstre Torun Foss Mathisen, BU-leder Per Henry Christiansen (H), Marte Veierød og Bente M. Larsen (Ap). Foto: PRIVAT

Beboerrepresentanter fra Lillo og bydelspolitikere fra Nordre Aker ber samferdsel- og miljøkomiteen i rådhuset om hjelp for å få tilbake lokalbusstilbudet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2016 kl 13:12

RÅDHUSET: Mandag møtte BU-leder Per Henry Christiansen (H), bydelsutvalgsrepresentant Bente M. Larsen (Ap), styrerepresentant i Lillo terrasse borettslag Marte Veierød og Torun Foss Mathisen fra sameiet Skole-bakken på deputasjon i komiteens arbeidsutvalg.

Støtte i bydelen

– Saken har fått fornyet aktualitet ved at styret i Lillo terrasse borettslag stilte opp i bydelsutvalgsmøtet 12. mai. Der ba de lokalpolitikerne om å gi støtte og jobbe videre for å få tilbake bussforbindelsen mellom Nydalen og Lillo, sier Bente M. Larsen.

Og den støtten fikk de. Her kan du lese hva bydelspolitikerne svarte beboerne i møtet i mai.

Gjenopprette bussrute

Et tverrpolitisk Bydelsutvalget i Nordre Aker sendte i etterkant en henvendelse til samferdsels- og miljøkomiteen i bystyret. Der ba de om gjenoppretting av bussrute 55 og at saken settes på sakskartet til komiteen, samt at arbeidet med alternative traseer gjenopptas.

LES OGSÅ: Bydelen og Grefsen skole ble nemlig enige om areal for snuplass for 55-bussen, men Ruter sa nei


– Det har vært en særdeles vanskelig tid for beboerne på Lillo uten bussen, noe som jeg stadig blir minnet på av de som bor her, sier Bente M. Larsen til Nordre Aker Budstikke.

Blir uten butikk

10. desember stenger også nærbutikken i Betzy Kjelsbergs vei. Coop Marked legges ned, og eiendommen er solgt fra Obos til Rema. Ifølge styret i Lillo terrasse borettslag ønsker Rema å bygge en ny og større butikk. Den vil neppe åpne før tidligst i slutten av 2017.

– De som ikke klarer å bære varer selv må få disse tilkjørt. Dette vil øke bilbruken og biltrafikken i en allerede tungt belastet veistrekning, noe som absolutt ikke bidrar til et grønnere bomiljø, sier Larsen.

LES OGSÅ: Gladmelding til Lillo: Skolebakken utbedres

Mener Ruter tar feil

I sitt innlegg under deputasjonen i samferdel- og miljøkomiteens arbeidsutvalg pekte styrerepresentant Marte Veierød blant annet på at:

  • De stiller seg uforstående til Ruters argumenter om sviktene passasjertall på 55-bussen: «Bussen gikk én gang i timen, to ganger i rushtiden, og var stadig full med kun ståplasser igjen.»
  • Ruter ikke har forstått følgene av stengningen av Kapellveien forbi Grefsen skoe, da de mente at omkjøringen ville skape lenger reisevei og gjøre busstilbudet mindre attraktivt.
  • Uten lokalbuss blir det flere biler. Trafikken har økt i Betzy Kjelsbergs vei etter at Kapellveien stengte og flerbrukshallen på Grefsen åpnet. Det skaper farlige situasjoner.
  • Adkomsten til Lillo terrasse fra Ringveien og til og fra knutepunktet Storo er tungvint for dem som er dårlige til bens, fordi Skolebakken er svært bratt.
  • Uten nærbutikk blir handleveien lang for mange. Og når ny og større butikk åpner neste år vil det gi mer biltrafikk hvis det ikke finnes et busstilbud.

LES OGSÅ: Ruter: Etter en samlet vurdering av blant annet trafikksikkerhet, markedsgrunnlag og nærheten til andre holdeplasser har Ruter kommet til at det ikke er mulig å gi et busstilbud til Lillo terrasse

– Komiteen stilte flere relevante spørsmål, og viste interesse for saken. Jeg håper de ser at å få bussen tilbake vil minske behovet for folk på Lillo til å bruke bil i hverdagen, og øke alles mulighet til å komme seg ut, sier Marte Veierød etter møtet med bystyrepolitikerne.

Beboere fikk tilbake 71E-bussen

Beboerne på Lillo har dessuten merket seg Bjørndal-beboernes kamp om å få tilbake 71E-bussen i Bydel Søndre Nordstrand. Den ble vedtatt gjenopprettet av bystyret etter at Ruter la den ned.

– Her så vi at et brennende engasjement fra beboerne førte til et bystyrevedtak, som ga dem et godt kollektivtilbud tilbake. På Lillo har vi et like stort og ekte engasjement, og et enormt savn etter lokalbussen. Vi håper at politikerne nå vil lytte til oss, sa Veierød i deputasjonen.


55-bussen ble nedlagt i august 2013.

Utreder nytt busstilbud for eldre

Bydel Nordre Aker jobber for tiden med et busstilbud kalt Ruterflex, som en del av at bydelen er pilot for Alders- og demensvennlig by. For også på Korsvoll ønsker flere seg et bedre busstilbud. Her kan du lese om det ønsket, og hvordan Ruterflex-prosjektet ligger an.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...