Nordre Aker Budstikke

Nå river de i Skar leir

Det skal rives i Skar leir. Foto: Peter Mikkelson/privat

Tidligere i høst fortalte byutviklingsbyråden om planene for Skar leir, blant annet varmestue, boliger og arbeidsplasser. Men bygninger i den gamle militærleiren kan bli revet, en bygning er allerede på vei ned.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2017 kl 14:26

MARIDALEN: Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) og byrådet har landet på en fremtidig bruk av den gamle nedlagte militærleiren innerst i Maridalen, ved Skar. Med varmestue, boliger og arbeidsplasser på Skar leir.

– Vi er glade for endelig å kunne foreslå en god løsning for fremtidig bruk av dette området som også er en innfallsport til marka for mange, sa byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen, til Nordre Aker Budstikke i høst - les hele saken her.

Historisk anlegg - noe rives

Skar leir er et anlegg med historiske kulturminner fra ulike utbyggingsperioder. Fire av byggene ble fredet av Riksantikvaren i 2004 i forbindelse med en nasjonal verneplan for forsvaret. Det er anleggets kvaliteter som et komplett militært verkstedanlegg, hovedsakelig bygget under tysk okkupasjon og tidlige etterkrigstid som er utgangspunktet for vernestatusen.

– For å skape et trivelig bomiljø, foreslås noen av byggene som ikke skal tas i bruk revet. Byantikvaren har blitt konsultert og uttrykker forståelse for at enkelte bygg på gul liste rives for å få til en god løsning for Skar leir. Dette er forutsatt at vaktbua og det øvrige leirområdet blir bevart.

Nemko, tidligere situert i Maridalen. Foto: Peter Mikkelson/privat

Ikke lenger behov for bygget

Det er leser som har observert riving i Skar leir, onsdag før jul.

– Bygget som nå rives eies av Nemko og det er Nemko som står for rivingen. I forsvarets eiertid inngikk Nemko en festeavtale med Forsvarets bygningstjeneste som Eiendoms- og byfornyelsesetaten - EBY - overtok da Oslo kommune kjøpe Skar leir av staten, forteller kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Lena Nesset.

Hun sier videre at Nemko ikke er en del av de verneverdige bygningene som inngår i leiren.

– Beliggenheten på Skar var den gang da festeavtalen ble inngått ideell for Nemko sitt formål. Nye teknologiske løsninger gjør at Nemko ikke lenger har behov for å feste arealet på Skar og de har derfor valgt å avslutte festeavtalen med EBY og rive bygget sitt.

Rive mer?

Hvilke bygg som ellers skal rives, som nevnt i tidligere sak fra byråden, kommer an på utfallet av byrådssaken. Byrådssekretær for byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG), Rasmus Reinvang, forteller at saken ikke rakk å nå bystyret i år, men vil bli behandlet der i 2018.

OPPDATERT: Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med NEMKO, som svarer følgende torsdag:

– Vedrørende riving av Nemkos bygg på Skar har vi alle tillatelser i orden og fikk den endelige godkjennelsen fra Oslo Kommune ved Plan-bygningsetaten, 29. november 2017, kan direktør Svein Ola Ulven i NEMKO fortelle.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...