Nordre Aker Budstikke

Nå rører det seg på nye Grefsenplatået

Silje i Acela Hund og Katt, utstyrsbutikken som har vært ved Grefsenplatået i hele 30 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og du er invitert til å si hva du mener om planene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2017 kl 11:38

GREFSEN: Det har vært sagt og skrevet mye om Grefsenplatået.

Litt stusselig var det der i vinter, med stengt kafe og asiatisk takeaway.

I våres stengte også områdets eneste vannhull, Flamingo. Til stor sorg for mange.

LES OGSÅ: For oss vil du alltid være Flammen på Platten.

To serveringssteder

Men så åpnet Platået Skjenkestue før sommeren, og det ble mer liv litt lenger bort i gata.


I tillegg skrev Nordre Aker Budstikke nylig om at tidligere Flamingo, allerede i august etter planen, skal oppstå i ny drakt og med ny drifter.

Den nye torg- og møteplassen i Nordre Aker blir Grefsenplatået. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

På høring

Det har lenge vært kjent at Grefsenplatået i tillegg er valgt ut som en av byens nye torg- og møteplasser. Det betyr oppgradering med kommunale penger til nettopp torg og møteplass.

Acela Hund og Katt har holdt til på Grefsenplatået i 30 år nå.

– Vi gleder oss selvsagt til at plassen skal bli oppgradert til torg- og møteplass, og mer liv og røre i området her, sier Silje Nordaas i hund- og katteutstyrsbutikken.

Varsling

Og nå er varsling av oppstart for detaljregulering ute på høring. Se bildet vedlagt på hvilket område som er definert innenfor torg- og møteplassen.

– Planarbeidet skal legge til rette for en god og trygg møteplass på Grefsenplatået for alle brukergrupper, trygge vilkårene for myke trafikanter, herunder skolevei, sykkeltraséer, og turveibrukere. Avklare trafikale forhold; kollektivtrafikk, forhold mellom myke og kjørende trafikanter, parkeringsforhold, samt tilrettelegge for bruk av eksisterende park ved Jupiterveien oppholds- og lekemuligheter, torg og gatemøblering, står det blant annet i sakspapirene.

Området nye Grefsenplatået. Foto: OSLO KOMMUNE

Parkering

Fra sakspapirene går det også frem at selve plassen skal ryddes for det som omtales som rotete parkeringsadferd.


– Det er utarbeidet en parkeringsutredning til saken. Hvis man fjerner parkering på selve torgområdet - er likevel nok dekning i henhold til gjeldende parkeringsnorm, sier arkitekt Sigve Grønsberg i Østre Linje, og viser til at parkeringsnormen for Oslo også er under revisjon.

Tidligere var det tanker om parkering under høystpentmasten ved grøntområdet ved Jupiterområdet og Grefsenveien. Men det området forblir park, og er tenkt oppgradert til en mer aktivitetspark tilknyttet den nye torg- og møteplassen.

Du er også invitert til å si din mening om planene - her kan du følge linken og gjøre akkurat det.

Blir nok mer liv på Grefsenplatået etter hvert. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...