Nordre Aker Budstikke

Nå skal alle trikkene gå til Kjelsås

12-trikken fortsetter til Kjelsås fra 2. april. Her er 12-er på vei nedover Grefsenveien i retning Majorstuen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fra 2. april blir det slutt på at annenhver trikk opp Grefsenveien snur på Disen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2017 kl 15:25

KJELSÅS: Fra 2. april utvider Ruter tilbudet med 1116 flere avganger i uka på trikk, buss og bane.

En gladnyhet som har vært etterlengtet av Kjelsås-folk i en årrekke er at linje 12 forlenges fra Disen til Kjelsås hele driftsdøgnet. Trikken vil også kjøre cirka en halvtime senere på alle linjer på kvelden, melder Dagsavisen.

Trafikkøkningen er finansiert gjennom økte billettinntekter, og økte bevilgninger fra Ruter-eierne Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Totalt bruker Ruter 150 «friske» millioner kroner på tilbudsøkningen. Oslo-byrådet har for 2017 økt overføringene til Ruter med 80 millioner kroner, slik at kommunen i år legger til sammen nesten to milliarder kroner på bordet til drift av kollektivtransporten, skriver Dagsavisen.

LES OGSÅ: Se dette historiske bildet! Her er den aller første avgangen på Kjelsåstrikken!

T-banen får 171 flere avganger, trikken 159 flere avganger og bussene i Oslo får 786 flere avganger.


T-banen utvider en halvtime i hver ende av døgnet, mens trikken kjører en halvtime lenger på kvelden. Alle bussene som korresponderer med T-banen får også forlenget driftstid slik at de korresponderer med T-banen.

En buss som ofte er full, 34 mellom Ekeberg og Tåsen, får dessuten leddbusser og økt kapasitet.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...