Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå skal det pusses opp for millioner

Vakre Akerselva og Frysja kunstsenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det vil være et høyt prioritert prosjekt for oss fordi kunstnersenteret er så velfungerende, ifølge Kulturetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2017 kl 08:56

KJELSÅS: 1. juni starter Kulturetaten opp rehabiliteringen av taket på Frysja kunstnersenter.

– Det vil være et høyt prioritert prosjekt for oss fordi kunstnersenteret er så velfungerende, og vi vil virkelig tilrettelegge best mulig for at dette kunstnerfellskapet som Oslo kommune eier, har de beste forutsetninger for videre drift og vekst, forteller kommunikasjonssjef i Kulturetaten, Kjersti Tubaas.

– 8, 2 millioner er satt av til rehabiliteringsprosjektet, noe som er over halvparten av totalrammen vi har til rehabiliteringen av alle kulturhistoriske eiendommer i Oslo. Prosjektet vil pågå i litt over to år.

Ikke spesielt pent på området rundt kunstsenteret. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tidligere saker

Både i 2008 og i 2015 var Nordre Aker Budstikke i kontakt med Kulturetaten om området. Blant annet synes lesere at stedet virker nærmest privat, og ønsket et mer åpent område ved elva og i tilknytning til de gamle Murstad fabrikkbygningene - les hele saken her.

Kulturetaten uttalte da blant annet at det kanskje kunne bli en kafe, i det gråhvite trehuset nedenfor Teknisk Museum. Huset var da pusset opp utvendig. Taket var også utbedret, det samme for toalettsituasjonen inne.

- Nå utreder vi om det grå huset kan settes inn i et helhetlig konsept med resten av området. Kanskje etablere et fellesverksted for kunstnere, og at man i det grå huset kan ha et lite galleri og en kafe, sa Anne Olaisen på vegne av Kulturetaten i 2015.

Det gråhvite huset øverst til høyre i bilde, og nedenfor Teknisk Museum, og hvor det engang ble nevnt muligheter for en kafe. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ryddes

I tillegg til at det skulle ryddes på området.

- Nå skal tas et skikkelig løft i området. Det har vi også informert kunstnerne om - det skal ryddes. Blant annet skal de store containerne rett nedenfor Teknisk Museum, åpnes og tømmes for forskjellig kunst og annet som er lagret der. Så kan vi fokusere på å lage en god uteplass i området, gjerne tilknyttet det som skal bli kafe- og galleri, ifølge Olaissen.

Ikke fjernet

Men containerne står fortsatt der - to år senere?

– Disse vil vi fjerne nå før 1. juni, og blir erstattet med en byggerigg. Vi vet ikke hvem som eier disse, og har blitt utplasser en eller gang av noe leietakere, men nå knyttet til rehabiliteringsprosjektet må vi flytte de, sier Kulturetaten nå, ved Kjersti Tubaas, kommunikasjonssjef.

Og de som hadde gledet seg til en kafe ved elva, blir nok skuffet.

– Vi har enda ikke klart å finne en løsning på mulig cafe på Frysja. Det er ikke på plass verken tilfredsstillende kundetoaletter og kjøkken til å få dette til.

Fortsatt gamle containere ved Frysja kunstsenter - i hvit bygning på andre siden holder blant annet Tiger Karate til. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...