Nordre Aker Budstikke

Nå sprekker asfalten opp – igjen

Denne asfalten ble lagt så sent som i november. Under en måned senere ser det slik ut.

Kun uker etter at det ble lagt ny asfalt i Grefsenveien, sprekker den opp. Dette er høstens tredje «skandale» i Grefsenveien: De gule midtstripene ble først malt opp midt i trikkeskinnene, og så ble sykkelveien over holdeplassen på Disen «glemt».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2015 kl 15:52

GREFSEN: Disse bildene er tatt denne uken, og viser tydelig at den nye asfalten rundt trikkeskinnene i Grefsenveien, mellom Storokrysset og Disen holdeplass, allerede bærer tydelige spor av slitasje.

Ny trafikkplan for hele Grefsenveien

I høst har Bymiljøetaten og Sporveien lagt nytt dekke på de slitte strekningene fra Nordpolen og opp til Disen, og samtidig utført sporarbeider på strekningen.

Hele Grefsenveien, fra Sandaker til Disen, skal oppgraderes med egne traseer for de ulike trafikantgruppene, slik Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere.

I mellomtiden er det igangsatt midlertidige tiltak og vedlikeholdsarbeider.

– Det er foreløpig ikke klart hvordan Storokrysset og Grefsenveien skal se ut i fremtiden, men vi kunne ikke lenger la veien ligge der i stadig dårligere forfatning. Derfor har vi nå utbedret midlertidig, sier pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.


Behovsanalysen, som skal ligge til grunn for den fremtidige omleggingen av Grefsenveien fra Nordpolen til Disen, inkludert selve Storokrysset, var ventet ferdig før jul. Nå melder Bymiljøetaten at de tar sikte på å levere den til Rådhuset først i slutten av januar 2016.

Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt

LES OGSÅ: Foreldre reagerte på skoleveien. Her er svaret: «Barn ferdes overalt i veier som dette og bilister er vant til et slikt trafikkbilde»

Ny asfalt sprekker

Nå viser det seg imidlertid at den nye asfalten flere steder har sprukket opp rundt trikkeskinnene mellom Storo og Disen.

– Nylagt asfalt skal da vare lenger enn noen få uker, selv om tunge trikker kjører opp og ned flere ganger i timen?


(Saken fortsetter under bildet)

Slik ser det ut i Grefsenveien, mellom Storo og Disen. Asfalten er en knapp måned gammel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På nedsiden av Vitaminveien har Sporveien gått grundig til verks, svarer Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

På oversiden av Storokrysset er det valgt en noe enklere løsning for å rekke ferdigstillelse før vinteren.

– Underbygningen mellom Storo og Disen er ikke lenger av god standard, noe som gir mye bevegelser i gaten. Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt, men dessverre har dette startet allerede kort tid etter at det var på plass. Dette viser tydelig behovene for en større utbedring, et prosjekt som pågår og ligger noen år frem i tid. En utskifting av dekket var altså helt nødvendig, og gaten holder på tross av sprekkdannelser en betydelig bedre standard enn den hadde før arbeidene ble utført, sier Olsen.

Feil midtstripe og glemte syklister

Slik så det ut da midtstripene i Grefsenveien ble malt opp tidligere i høst. Foto: TOM OLE BERGERUD

Dette er ikke første gang det har gått galt i Grefsenveien i høst. Nordre Aker Budstikke kunne fortelle om at gule midtlinjer mellom kjørefeltene fra Storo til Disen hadde havnet midt i trikkesporene i retning Disen, ikke mellom sporene, slik de skulle.


Senere avdekket vi at arbeidene med de midlertidige plattformene hadde oversett at kantsteinene skulle senkes slik at syklistene kunne sykle over plattformen, i henhold til plantegningene og planlagt sykkeltrasé.

LES MER OM DET HER: Da vi sendte dette bildet til Bymiljøetaten så de hva som var feil

Etter at vi gjorde Bymiljøetaten oppmerksomme på glippen, har kantsteinene nå blitt senket.
(Se før- og etter-bilder under)

FØR OG ETTER: Bildet til venstre er tatt i begynnelsen av november. Bildet til høyre i begynnelsen av desember. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...