ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nå står alle disse bilene ulovlig parkert på grunn av dette nye skiltet

Nå er det skiltet all stans forbudt i Kristoffer Aamots gate mellom Nydalen postkontor og Kristoffer Aamots bro. Men det har ikke alle fått med seg torsdag kveld. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Har du bilen din parkert i grøfta innenfor sykkelfeltet i Kristoffer Aamots gate i Nydalen, kan det være på tide å flytte den.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2022 kl 19:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Det er nå satt opp skilt med all stans forbudt på strekningen mellom Nydalen postkontor og Kristoffer Aamots bro. Det første skiltet står rett etter innkjørselen til postkontoret, det neste i svingen ned mot broa, og ett ved ut gangveien på østsiden av Akerselva, slik Bymiljøetaten varslet i skiltforskriften de sendte på høring i desember.

Det øverste skiltet står etter innkjøringen til Nydalen postkontor. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ifølge Nordre Aker Budstikkes observasjoner har skiltene kommet opp en gang mellom onsdag morgen og torsdag ettermiddag.

Skilt i svingen før Kristoffer Aamots bro. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skiltingen har imidlertid ikke fjernet bilene – ennå, selv den er i tråd med hva Bymiljøetaten varslet like før jul.

ANNONSE

Saken har skapt enorm oppmerksomhet i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, etter at det i løpet av høsten begynte å parkere biler på den uregulerte stripa på innsiden av sykkelfeltet. Først var det én bil som parkerte her, før flere kom til, og det fra et par uker senere har vært mer eller mindre fylt opp med biler både morgen og kveld.

Parkeringspraksisen har skapt farlige situasjoner i sykkelfeltet utenfor, og det var årsaken til at flere klager, og henvendelser til Bymiljøetaten. Men ettersom området er uregulert, har det kun vært de bilene som har stått litt oppå asfalten i sykkelfeltet som har blitt bøtelagt hjemmel i trafikkreglenes forbud mot å stanse helt eller delvis på fortau.

Kristoffer Aamots gate.

– Det er selvfølgelig ikke lov å parkere i sykkelfelt. Våre bybetjenter foretar jevnlig kontroll av feilparkeringer over hele byen, svarte presseansvarlig Monica T. Olsen i Bymiljøetaten da vi omtalte saken for første gang i november.

De som har stått "innenfor" asfalten har imidlertid stått på uregulert grunn, og dermed ikke ulovlig. Bymiljøetaten varslet imidlertid i fjor høst at de ville se på en mulig regulering av grunnen. I desember skrev etaten i et brev:

ANNONSE

«Etaten har besluttet å regulere området dere viser til med stans forbudt som et midlertidig trafikksikkerhetstiltak for syklister i påvente av en permanent løsning på stedet».

Ingen av bildene som parkert på strekningen torsdag kveld var bøtelagt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det kan nå se ut som om det er denne midlertidige løsningen som er på plass. Så får vi se hvor raskt Bymiljøetatens bybetjenter starter å håndheve forbudet. Bare i november ble det ilagt 76 gebyrer, fordelt på ni tidspunkter, til biler som sto delvis i sykkelfeltet. Nå kvalifiserer altså hele strekningen til gule lapper under vindusviskeren.

Mange biler torsdag, til tross for ny skilting. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE