Nordre Aker Budstikke

Nå stenger de denne snarveien

Fra Maridalsveien og ned til blant annet Nydalen videregående skole går trappa og snarveien, nå blir den stengt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det skal ha vært en ulykke i trappa, mandag morgen, trappa mellom Maridalsveien og Nydalen videregående skole. Nå vil ikke Bymiljøetaten at den skal brukes på en stund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2018 kl 15:04

NYDALEN: – I dag tidlig ble en person hentet i ambulanse etter å ha skadet seg i denne trappen. Jeg ber kommunen igjen må vurdere sitt ansvar, ifølge direktør ved Riksteateret, Knud Bjørne-Larsen, mandag morgen.

Han fortsetter:

– Et alternativ er at trappen blir stengt om vinteren. Problemet er nemlig at fra toppen ser trappen OK ut, men etter hvert som man beveger seg nedover skråner den mer og mer og risikoen for å falle øker jo lenger ned man kommer i trappen.

LES OGSÅ: Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

–Ansvarsfraskrivelse

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt trappen, en skjev og skakk trapp i skråningen mellom Maridalsveien og Nydalen videregående skole. En fin snarvei gjennom skogen om sommeren, men ikke helt optimal når været blir våtere, kaldere og glattere.


I januar sendte Bjørne-Larsen henvendelse til Bymiljøetaten om ikke de kunne reparere trappa, og sørge for at den var trygg å ferdes i gjennom vinteren. Da høsten nærmet deg, og lite hadde skjedd, tok han kontakt igjen.

LES OGSÅ: Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Svaret var at vintervedlikehold ikke er aktuelt.

Dette er en trapp, men noe igjensnødd og glatt trapp, ned til Nydalen fra Maridalsveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg synes det er en merkelig ansvarsfraskrivelse all den tid det ikke er slik at elever på skolen, gjester til Deichmanske eller arbeidende i Nydalen kun går på skole, besøker biblioteket eller jobber om sommeren, sa Bjørne-Larsen til lokalavisa i høst - les hele saken her.


– Vi har gått til innkjøp av et førstehjelpsskrin så vi kan lappe sammen dem som har skadet seg i trappa, sa også Mariann Youmans ved Deichmanske bibliotek, som ligger i tilknytning til Nydalen videregående skole ved trappa.

Kommunal grunn

Skråningen og trappa er på kommunal grunn og eiendom.

Til avisen skrev Bymiljøetatens presseansvarlig, Monica Thorud Olsen, at de hadde vært på en befaring for å se på trappas tilstand.

– Den mangler et par bord, som vi kommer til å få utbedret, ellers er det ikke noe direkte galt med trappa, informerte hun i en mail til avisa.

I tillegg til følgende:


– Når det gjelder ønsket om vinterdrift, så er det ikke slik at Bymiljøetaten vinterdrifter alle stier, gangveier og ferdselsårer i park- og friområder. Trappa i det aktuelle området er ikke tilrettelagt for vinterdrift per dags dato.

Og at dette har med trappas utforming og beliggenhet å gjøre.

Snarvei

– Trappa er først og fremst en snarvei, og dersom den er glatt bør man benytte seg av andre atkomstveier, som Nygårdsveien eller Nydalen Bruks vei. Det er et større antall stier, trapper og gangarealer rundt omkring i byen som ikke har vinterdrift. Vi skilter normalt ikke at folk ferdes på eget ansvar, svarte også Thorud Olsen.

Hva da hvis noen faller og slår seg alvorlig? Hvilket ansvar hviler på Bymiljøetaten og Oslo kommune? Det fikk vi ikke svar på i høst, men nå svarer Bymiljøetaten at de stenger trappa, mandag 22. januar.

– Vi kommer til å sperre av trappa og sette opp et skilt der i dag, ifølge samme Thorud Olsen.


Da Nordre Aker Budstikke er innom trappen rundt klokken 13.30 mandag, er den fortsatt åpen.

LES OGSÅ:

Busser sklir av veien, og folk går på ski til jobb. Er det snøkaos eller vinteridyll?

DEBATT: «Mangelfull snørydding i Oslo»

Joda, vi vet at vi skal måke frem søppelkassene, men… Det hjelper lite å være flink når det ser slik ut etter brøytebilen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...