Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå tappes dammen ned, og ingen bading før langt ut i juli

Her skal det tappes ned og repareres fra mai og til ut i juli. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Dammen skal utbedres, og det blir ikke noe badedam her på en stund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2016 kl 15:34

SAGADAMMEN: Vann- og avløpsetaten skal utføre nødvendige vedlikeholdsarbeider på Brekkedammen. Dammen skal fuges for å reparere lekkasjene som har oppstått i venstre del.

Den skal også inspiseres av damteknisk konsulent med tanke på en senere total-rehabiliteringng. Arbeidene krever at vannstanden senkes 3,25 m, til laveste regulerte vannstand.

Damarbeidene varer fra 10. mai til 10. juli.

Trygt?

Etter at Nordre Aker Budstikke la ut sak for kort tid siden om at den populære badedammen skal utbedres, har det kommet reaksjoner. Mange er veldig glad i Akerselva og ikke minst den populære badedammen nedenfor Teknisk Museum.

Blant annet spør lesere om dette er trygt, altså er de kommende arbeidene kvalitetssikret med natur, miljø- og viltmyndigheter? Også med tanke på den store skaden som ble gjort i elva, for noen få år siden, etter klorutslippet.

Overingeniør Camilla D. Volnes i Vann- og avløpsetaten utdyper nærmere om de kommende arbeidene.

– Vann- og avløpsetaten har fått tillatelse av NVE - Norges vassdrag og Energi - til å senke vannstanden. Søknaden ble sendt på høring til lokale myndigheter, interesseorganisasjoner og berørte parter for uttalelse, blant annet Bymiljøetaten og Fylkesmannen i Oslo og Akershus, sier Volnes.

Elvemuslingen

Hun fortsetter:

– Konklusjonen til NVE ble at VAV får tillatelse til å tappe ned Brekkedammen over en periode på inntil fire uker. NVE mener at det er best å gjennomføre tiltaket tidlig på sommeren. I den vedlagte tillatelsen har de gjort rede for hvorfor de mener dette, men i korte trekk er det av hensyn til den rødlistede elvemuslingen i området.

Hun forteller videre at elvemuslingen har begrenset mulighet til å flytte seg etter hvert som vannstanden senkes.

Naturfaglig konsulent

– Som et avbøtende tiltak har vi gjort avtale med en naturfaglig konsulent som vil gjøre arbeid for å ivareta hensynet til elvemuslingen, blant annet kartlegging og flytting av muslingen, sier Volnes.

For å ivareta bestanden av blant annet den rødlistede arten edelkreps og andre arter, kommer nedtappingen til å skje sakte, 15 cm i døgnet.

– Dette vil gi krepsen mulighet til å trekke seg unna og finne nytt skjul. VAV vil også legge ut stein på bunnen av dammen, som er et forslag fra Oslomarkas fiskeadministrasjon - OFA. Dette vil bli fine skjulesteder for kreps, småfisk og bunndyr, fortsetter Volnes.

Entreprenøren som skal utføre arbeidene, får heller ikke lov til å oppbevare drivstoff i området. Arbeidene skal utføres med varsomhet for å gjøre minst mulig skade på natur og miljø.

LES OGSÅ: Slik var badevannkvaliteten i Brekkedammen og resten av Akerselva i 2015

– Så kort som mulig

– VAV er opptatt av at perioden med vannstand under normalvannstand skal gjøres så kort som mulig, og vannet vil bli fylt opp igjen til normalvannstand så raskt som mulig etter at tiltakene er ferdig. Vi vil da slippe ekstra vann fra Maridalsvannet og vil kunne fylle opp igjen dammen i løpet av noen timer, ifølge Volnes og Vann- og avløpsetaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...