Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå tennes Sognsvann-lyset

Det er satt opp nye lysstolper rundt Sognsvann i løpet av høsten. Her et eksemplar fra vestsiden. Tirsdag tennes alle sammen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tirsdag 15. desember er endelig ventetiden over. Det nye lysanlegget rundt Sognsvann er klart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2015 kl 13:49

SOGNSVANN: Tirsdag klokken 16.30 er det miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) som står for den offisielle tenningen av belysningsanlegget.

Økt belysning har vært et ønske fra mange turgåere rundt Sognsvann i lengere tid, og nå er det på plass. Arbeidene startet i august. Da ble også de asfalterte strekningene fjernet, slik at det nå er grusdekke rundt hele vannet.

LES OGSÅ: Og snart kan toalettene ved Sognsvann også bli nye. Se hvordan

Norges mest brukte friluftsområde

I følge Oslo kommune brukes Sognsvann av omlag 60.000 turglade hver måned og er trolig Norges mest brukte friluftsområde.

Oslo kommune søkte og mottok i fjor 6,8 millioner kroner i støtte til belysningsanlegget fra Tove Reistad-stiftelsen.

– Nå når det blir mørkt tidlig vil lysanlegget komme godt til sin rett. Belysning har stor betydning for trivsels- og trygghetsfølelsen for brukerne, noe som er grunnleggende for at friområder skal bli brukt, sier byråd Nguyen Berg.

LES OGSÅ: Kommer: 3,3 kilometer ny turvei mellom Grinda og Sognsvann

– Fantastisk gave!

Tidligere byråd Guri Melby (V) sammen med lokalpolitiker Andreas Skjæret (V), og bymiljøetatens folk, blant andre Trond Enkerud (helt til venstre), da arbeidene med lysene startet i august. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Dette er en fantastisk gave til Oslo og turfolket. Lys rundt vannet vil jo utvide tidsrommet for når folk vil gå eller løpe Sognsvann rundt. Det er til tider veldig folksomt her, og da er det jo flott at det blir tilrettelagt best mulig flere timer i døgnet, for å ta turen rundt vannet. I tillegg vil det vel også føles tryggere med lys, sa tidligere byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V), til Nordre Aker Budstikke da anleggsarbeidene startet i august i år.

Turveien rundt Sognsvann har universell utforming og er dermed tilrettelagt for alle brukergrupper og blir vedlikeholdt, brøytet og strødd. Belysning vil bidra til at rullestolbrukere og andre med nedsatt funksjonsevne vil få økte rekreasjonsmuligheter.

HUSKER DU DETTE? Protestene var enorme da Bymiljøetaten ville asfaltere turveien langs Akerselva

(Saken fortsetter under bildet)

Nå er det lysstolper rundt hele den nedre turveien rundt Sognsvann. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Pærer med 12 års levetid

Belysningsanlegget har LED-lyspærer med en forventet levetid på tolv år. Anlegget skal lyse når det er mørkt, tilsvarende all annen gatebelysning i Oslo.

På nattestid er det erfaringsmessig relativt få ute og for å spare energi samt redusere lysforurensing vil belysningen bli dimmet etter klokken 23.00. Ny belysningsteknologi gjør dette mulig, opplyser Oslo kommune.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...