ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Uenige om tomtepris:

Nå venter de på avgjørelse fra dommeren

Ved Korsvollbanen, til høyre i bildet tomta kommunen vil kjøpe i tilknytning til nye Korsvollhallen. Til venstre Korsvollhuset, som etter planen skal rives. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Vi på selgersiden er i hvert fall veldig glade for å ha en tredjepart som skal hjelpe oss, sier leder av Korsvoll Arbeiderpartilag om tomtesalget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2020 kl 09:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL: Planene om en ny idrettshall på Korsvoll, i tilknytning til Korsvollbanen, har versert i flere tiår. Etter planen er ferdigstillelse i 2022.

I den forbindelse inngikk Oslo kommune, ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), i 2019 en avtale om kjøp av en tilliggende tomt på 3,1 mål, som i dag er parkeringsplass, fra Korsvold Huskomite som er eier. Huskomiteen består av Korsvoll IL med en tredjedel og Korsvoll Arbeiderpartilag og kvinnegruppe med to tredjedeler.

Slik er planen for ny hall og klubbhus - på Korsvollbanen. Foto: ILLUSTRASJON/KULTUR OG IDRETTSETATEN

Kjøpesummen var på det tidspunktet ikke avklart, og i etterkant har partene heller ikke blitt enige.

Som Nordre Aker Budstikke skrev tidligere denne uka, ble det innkalt til rettsmøte i Oslo tingrett 26. og 27. august, for avtaleskjønn og fastsettelse av vederlag for eiendom.

ANNONSE

– Kommunen ser på denne plassen som en p-plass, og har tilbudt 550.000 kroner for tomta. Vi mener at tomta må prises etter muligheten for å utvikle tomta - for eksempel til boligbygging. Vi har hatt en arkitekt som har sett på sistnevnte, og en takstmann som har foreslått 22-24 millioner som pris for tomta. Der står saken nå, sa leder av Korsvoll Arbeiderpartilag, Therese Ustvedt, til Nordre Aker Budstikke tidligere denne uka.

Venter på avgjørelse

Arbeiderpartilagsledren oppsummerer kort fra rettsmøtene onsdag og torsdag.

Therese Ustvedt i Korsvoll Arbeiderpartilag. Foto: PRIVAT

– Vi på selgersiden er i hvert fall veldig glade for å ha en tredjepart som skal hjelpe oss å bli enige, eller finne en fornuftig pris, i denne spesielle saken, sier Ustvedt, og legger til:

ANNONSE

– I retten møtte representant for idrettslaget og jeg fra Arbeiderpartilaget, vår advokat, representant fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten og kommuneadvokaten. Jeg har ingen formening nå om hva retten kan lande på. Men vi er varslet om at det kan ta tid før dommen kommer, sier hun.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE