Nordre Aker Budstikke

Ikke hvem som helst som får denne:

Når du blir tildelt Mensa-prisen...

Fra høyre: Komiteleder for Mensa Norges pris 2016, Vegard Eide, kunstner Josephine Ryan (hun har laget årets pris), Fabrikksjef i Forskerfabrikken, Hanne S.Finstad og leder i Mensa Norge, Anne Marit Langedal.

...har du bidratt til å oppdage og hjelpe frem menneskelig intelligens til det beste for menneskeheten! Som Forskerfabrikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 16:13

BREKKE: Mensa Norges pris tildeles den eller de som i sine gjerninger har bidratt til å støtte foreningens formål om å oppdage og hjelpe frem menneskelig intelligens til det beste for menneskeheten.

I år var det tre kandidater som var nominert til prisen, og medlemmene stemte frem lokale Forskerfabrikken i Frysjaveien, i Nordre Aker bydel, som vinner.

Vinneren

– Forskerfabrikken arrangerer sommerskoler og ettermiddagstilbud over hele landet. Forskerfabrikkens langsiktige mål er at realfagene skal gjøre verden bedre for mennesker og alt annet som lever på jorda, og ligger således tett opp mot formålet til Mensa.

Videre fra pressmelding.

– Forskerfabrikken lærer barna at forskning kan gjøres på tur i naturen, på skolen, ved middagsbordet og i fritidsaktiviteter. De lærer barna på en morsom og alderstilpasset måte at alt henger sammen, at fotball er fysikk, at kongler er matematikk og at mat er kjemi - alt for å gi barna en større forståelse for hvordan verden henger sammen og hvordan ting fungerer.

Sosial entreprenør

Forskerfabrikken ønsker å tilby forskning og teknologi som et fritids- og kulturtilbud på lik linje med andre fritidsaktiviteter som musikk, dans og sport.

– Deres mål som en sosial entreprenør er å vekke flest mulige barn og unges interesse for real- og teknologifag, og bidra til at alle barn mestrer disse fagene.

En ære

Og selvsagt er grunnleggeren av Forskerfabrikken, Hanne Finstad, veldig glad for prisen.

-  Vi er veldig glade og takknemlige over denne æren, sier fabrikksjef Hanne S. Finstad som grunnla Forskerfabrikken i Lofthusveien i 2002.


Les også her om da Nordre Aker Budstikke var på besøk i Forskerfabrikken og snakket med barn som ville lære matte på en annen - og ifølge barna kulere måte - enn på skolen.

Videre fra Finstad.

Trener hjernen

– Vårt motto er: Vi trener hjernen. Og vi tar i bruk kunnskap fra hjerneforskningen når vi holder kurs for barn om naturfag og matematikk. Vi tror at alle barn kan mestre disse fagene og lesing og skriving hvis de får lære på hjernens premisser. Det skriver jeg mye om i min nyeste bok "Ditt Smarte barn" som ble utgitt i sommer, sier Finstad.

Her kan du lese mye mer om Forskerfabrikken.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...