Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Når gresset må ta solarium…

Når gresset må ta solarium, ja da er det kanskje i mørkeste laget. Foto: ULLEVAAL STADION/FACEBOOK

Syns du det er mørkt og trist om dagen? Du er ikke alene. På Ullevaal stadion har de satt igang utradisjonelle grep for å få gresset til å gro skikkelig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2016 kl 17:34

ULLEVAAL: Lørdag spilte Vålerenga sin andre hjemmekamp på Ullevaal, mot Rosenborg. Poengene gikk til trønderne. Gressmatta på nasjonalarenaen, som også er Vålerengas hjemmebane enn så lenge, er preget av vinteren.

Ullevaal-matta fikk sin sesongdebut i kampen mellom VIF og Viking 14. mars. 29. mars vant Norge over Finland. Alle tre kampene har endt 2-0. Om det er gressets fortjeneste – eller «skyld» som det kanskje heter i VIF leiren – vites ikke.

Lys for å fremme vekst

17. april er Vålerenga tilbake, da mot Tromsø, og på Ullevaal jobber de iherdig med å få gresset grønt. Tirsdag la de ut følgende oppdatering på Ullevaal stadions Facebook-side:

I mangel av naturlig sollys tar vi i bruk kunstig lys for å fremme veksten i gresset.

Posted by Ullevaal Stadion on 5. april 2016

LES OGSÅ: Slik så det ut på Ullevål i 1940

Tribunen skygger for gresset

Hilde Taklo Knutzen er baneansvarlig for Ullevaal stadion. Hun forteller følgende:

– Vi har jo fått ny tribunedel, og den gjør at det blir litt mer skygge på deler av banen. Derfor har vi satt i gang kunstig lys, for å få til best mulig gressvekst.

Lyset er samme som man bruker i veksthus, og har blitt brukt på Ullevaal i noen år allerede.

– Det er ikke så mange anlegg som er så store i Norge, at tribunene kaster skygge, men noen er det. Som også Lerkendal. Men eksempelsvis i andre land, som England med flere store anlegg, blir kunstig lys brukt mye mer, sier Taklo Knutzen.

Hun forteller videre at det fortrinnsvis er på høsten at det kunstige lyset blir brukt.

– Det spilles jo fotball på gresset til ut i november, og da er det lite naturlig lys i løpet av dagen. Vi valgte i år å også sette i gang kunstig lys nå på vårparten, for å få best mulig forhold på gresset raskest mulig.

Anlegget blir programmert, og går av seg selv. Men er slått av natterstid.

– Vi lar det gå nå et par uker, til sola er såpass høyt oppe at det blir mest mulig naturlig lys på banen for øvrig. Så håper vi på et enda bedre gress til neste kamp, mellom VIF og Tromsø, 17. april.

LES OGSÅ: Mens vi snakker om gress, hvem er det som lar hundebæsjen ligge igjen på banen?

Lysere vær til helgen

Og har også du, som Ullevaal-matta, behov for solarium eller drømmer om lysere og varmere steder, er det imidlertid «hope in the hanging snore» (for å dra nok en Rosenborg-referanse, denne gang til tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen).

Fredag melder nemlig Yr.no at skydekket letter og vi får glimt av sola. I helgen kan det bli opp mot 11 grader i Oslo, før det skyer til igjen på tirsdag i neste uke.

LES OGSÅ: Her endte ferden til den førerlse bilen

Og mens du venter kan du jo glede deg over denne Youtube-videoen, og gjenoppleve noen klipp fra pressekonferansene til Nils Arne Eggen. Det hengende snøret-sitatet kommer etter ca. 1:20. Velbekomme.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...