Nordre Aker Budstikke

Når kan det kjøres opp løype herfra?

Langsetløkka. Foto: Kristin Tufte Haga

Det vises til parkeringskaos og mye folk ved markainnfartene ellers i helgen:– Det hadde vært en fin avlastning med løype fra Oset og Langsetløkka, særlig for barna, mener leser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 12:09

KJELSÅS: En leser skriver til Nordre Aker Budstikke:

– Søndag og i helgen var det kaos med veldig mye folk og biler ved markainnfartene, fra blant annet Linderudkollen og Solemskogen. Det samme med Sandermosen. Det hadde vært en fin avlastning med løype fra Oset og fra Langsetløkka særlig for barna, mener leser.

Ikke mye snø

Seksjonssjef Nordmarka i Bymiljøetaten, Knut Johansson, svarer til de som ønsker seg oppkjørt løype fra Langsetløkka og innover, også mot Oset:

– Mange tror at hvis snøen har ligget en stund, så er det mye snø. Belteribbene på maskinene er åtte cm høye, ny snø komprimeres i forhold 1/5 til 1/10, og presses ned med seks tonn.I sving roteres og skrenses beltet mot bakken, og er det ikke nok snø, minst 30 cm nysnø eller hard såle, så drar vi bare opp masse grus i snøen. Denne tar vi med oss opp i snølagene gjennom hele vinteren frem til sola varmer gruspartiklene såpass at de smelter seg nedover, forklarer Johansson.

Han fortsetter:


– Ja, vi kunne brukt scooter, men i helgedagene er vi noen færre på jobb og disse har hatt en vanvittig kamp med nedfalne trær og bløte myrer. Nå er det forhåpentligvis gått såpass til at vi kanskje kan kjøre en tur, men neppe mer. Vi skal sjekke forholdene, om det har blitt tilstrekkelig pakket av skigåerne selv, men jeg er skeptisk til hva vi kan få gjort, sier Johansson, som legger til at Bymiljøetaten fremover vil ha fokus på åpning av flere skogsløyper.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...