Nordre Aker Budstikke

Terje Tuft, innehaver av restauranten Xeast i Nydalen, som nå satser fullt på hjemlevering av mat. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Når vi nå har ristet av oss den første sjokkbølgen, må vi fokusere på de mulighetene som finnes

– Etter tre og et halvt års drift handler det nå plutselig om å overleve, sier Terje Tuft, innehaver av Xeast, som nå satser alt på hjemlevering. Også Villa Paradiso på Lilleborg kommer nå hjem til deg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2020 kl 09:19

NYDALEN: Selv om turveien langs Akerselven syder av liv er det slunket på mange restauranter.

– Etter tre og et halvt års drift handler det nå plutselig om å overleve. Vi har permittert nesten alle ansatte, men med løpende kostnader trenger vi inntekter sier Terje Tuft, innehaver av Xeast.

– Når vi nå har ristet av oss den første sjokkbølgen må vi fokusere på de mulighetene som fortsatt finnes sier han. I krisetider har vel kanskje mange behov for å kose seg litt ekstra, man blir vel litt lei av å lage mat selv hver dag? Vi håper vi nå kan holde kjøkkenet vårt i gang med utlevering av mat. Det er vår eneste sjanse akkurat nå.

Han forteller at de mest populære rettene fra den ordinære menyen nå kan leveres som takeaway, også med de nyeste rettene. Det er også innført bonusordning for å friste sultne folk enda mer.

– Strengeste krav til hygiene blir selvsagt ivaretatt slik at faren for smitteoverføring så godt som elimineres. Vi tar også Vipps betaling for å unngå enda et kontaktpunkt mellom personale og kunde, sier Tuft, og at de har samarbeid med Foodora og Justeat. Wolt er en ny stor takeawayaktør, som vi har knyttet til oss, og som starter med levering i Nordre Aker også, og ellers i byen. Eventuelt kan man selvfølgelig hente maten selv også, last ned Xeastappen, oppfordrer Tuft.

Oppfordrer til matbestilling

– Jeg skulle ønske at statsminister Erna Solberg gjør som den danske statsministeren og svenske finansministeren. De synes det er en bra mulighet å bestille mat nå, med tanke på hindre smittespredning, og det er jo med på å holde liv i næringen. Vi håper at norske myndigheter går ut på samme måte, sier Terje.

Når maten settes på dørmatten er det en trygg og kontaktløs verdikjede, påpeker han, og nevner også at restauranten foreløpig holder åpent fra ettermiddag til tidlig kveld.

– Vi startet Xeast for å dele vår lidenskap for god mat med folk i området, nå håper jeg folk i bydelen ønsker at vi fortsetter å være her fremover. Koronakrisen bidrar nok til kreativitet, og jeg er helt sikker på at det kan komme noe godt ut av en om man leter etter det positive i den alvorlige situasjonen.

Villa Paradiso

Nyoppstartede Villa Paradiso Tivoli på Lilleborg torg i nabobydel Sagene, snur seg også rundt. Tre biler skal farte rundt for å sørge for at folk får rykende varm pizza – i hvert fall etter at du har stekt den ferdig selv! Villa Paradiso Tivoli har nemlig testet ut litt forskjellig, og kommet frem til at pizzaene skal forstekes i restauranten før den pakkes og kjøres ut.


– Da får man det beste resultatet, forsikrer Lars Lindø hos Villa Paradiso. .

Utkjøringen dekker store deler av Oslo. De kjører fra Lilleborg og til øst, vest, nord og sør, men er foreløpig litt begrenset til områder hvor restauranten ikke dekkes av Foodora. Her kan du kan lese mer om appen du må laste ned og hvilke postnummer man kan bestille fra.

Det er hovedsakelig pizza de leverer.

– Det er veldig moro å drive med dette. Det er en opptur i denne vanskelige tida, sier Lindø - her kan du lese hele saken i Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...